Кашлицата е сигнал, че нещо по дихателните пътища не е наред - здрав човек не кашля. Причините за нея могат да са много и от най-различно естество. Чрез кашлицата организмът се опитва да се освободи от нещо. Идеята за спиране на кашлицата не е в нейното потискане, както правят някои медикаменти (напр. "Димекс"), а в ликвидиране на причината за появата й. Ето защо използването на рецепти против кашлица трябва да е именно в тази посока. По същество средствата от народната медицина са именно такива. Например: един обелен корен хрян, разбъркан с мед е идеално средство за борба с кашлица - има мощно антисептично действие и стимулира имунитета, т.е. бори се с евентуален инфекциозен причинител.
Аз от два дни прилагам втората рецепта в посочения от мен линк: по две супени лъжици лимонов сок, зехтин и вода и една супена лъжица мед, сутрин на гладно.
Изкарах тежко грип, но не съм пил никакви лекарства. Две денонощия и половина имах температура 38.7-39.1 градуса, беше наистина тежко, още повече, че не можех да си остана на легло. Но след това време температурата ми спадна сама толкова бързо, колкото и когато я качвах. Остана ми само кашлицата, но и тя постепенно отшумява.