Здравейте от мен,сайтът и форума са страхотни и пълни с много полезна информация!
Значи аз направих първото си чернодробно пречистване последният уикенд на август 27-29,което трая 3 дни.Подготовката ми беше 5 дни преди него се хранех предимно с плодове и леки храни,а след него 3 дни захранвах с зърнени храни накиснати във вода,варени картофи заедно с обелката и вода разбира се.
Самата процедура на изчистването се състоеше от английска сол 1 пакет изпит вечерта предхождаща първият ден на пречистването,след това 3 последователни дни пиех по 750мл сок от лимони(15лимона на ден),по около 300мл олио,по-малко мед и вода на ден,като между пиенето на отделните сокове интервалите варираха,до около 40мин., тъй като самият прием беше неприятен
.Така 3 дни-като през първият мисля че само жлъчка се изхвърляше,а 2 и 3 ден имаше и билирубинови камъни с различна големина със зелен цвят,като камъни се изхвърляха най-много само веднъж дневно(в случай че позивите до тоалетната са няколко за целия ден).
Предварителни и последващи пречиствания на дебелото черво не съм правил с клизма,само английска сол вечерта преди самото пречистване.Тогава когато правех пречистването не знаех за сайта и форума и за тези тънкости,които са задължителни!,мисля да ги изпълня при следващите пречиствания.
Да спомена на 27г съм 72кг.,при мен принципно черният дроб е омазнен в следствие на Цитомегалувирус,който за първи път беше констатиран преди 4-5г.,тогава имах увеличен черен дроб и чувствах тежест,заедно с прегъната жлъчка.През този период чернодробните ми ензими са били завишени до 3-4 пъти над нормата,като Алат винаги е бил по-висок от Асат.През времето съм пил по програма Изопринозин,Трансметил,Легалон за периоди по няколко месеца,като ензимите са варирали на долу на горе,дори Цитомегалувирусът беше паднал в един момент под границата,сега пак е над нормата(т.е. +).Като цяло обаче хапчетата не са повлияли нито вируса нито омазняването на дроба в дългосрочен период.Именно за това реших да пробвам да повлиая възстановяването на дроба с пречистванията.
За периода откакто знам за вируса съм бил на режим с храни ограничени от пържени,много мазни,избягвам също пикантни храни,консумация на твърд алкохол,като за последните няколко месеца се храня предимно с варени,на пара храни и пресни плодове и зеленчуци.Като мисля да прибавя и сокове от плодове включително кисели ябълки,и цвекло с моркови за които четох тук че имат силни възстановителни свойства за дроба.
Искам да попитам според вас през какъв интервал е най-удачно да направя следващо изчистване на дроба (имайки предвид че първото което правих беше от 3 сляти дни а не 1),четох че е хубаво да са поне 3-4 последователни процедури на интервали за да е пълно изчистването?
Също искам да попитам,дали е удачно да пия сутрин на гладно зехтин и лимон,имайки предвид омазнения дроб?
Ще се радвам да се включат хора с опит в пречистванията както и лекари за мнения и насоки отностно възстановяването на Черния дроб.Сигурен съм коментарите ще са полезни на много хора,за което благодаря предварително!