Драги съфорумници, реших да споделя проблема си тук, понеже не мога да взема адекватно решение. Преди да споделя каквото и да било държа да отбележа, че имам невероятен страх от зъбо"лекари". Нека започна с малко предистория, аз от малък винаги съм имал "калпави" зъби. Това до накъде го отдавам на факта, че адски много обичах захарни изделия и съответно си ги лапвах в глеми количества. Все имах плака а и все още имам такава по зъбите. Друг често срещан проблем при мен са кариесите, през няколко месеца все се появяваше някой нов кариес. Ходех (а и все още) на зъболекар с голяма мъка и страх, оправях проблемите до колкото се може и после всичко на нова сметка.От март-април месец насам имам един сериозен кариес, който разруши почти 1/2 от забът ми. Въпросният зъб се намира навътре в устаната кухина и не се вижда, отдясно (до някъде за мое щастие). От както станах суровоядец, почти спрях да използвам паста за зъби (заради флуороида) и не съм имал проблеми с лош дъх или вкус в устната кухина. За сметка на това отляво в долната част на челюстта около кучесшките зъби се появи силна чувствителност, която за сега е поизчезнала. Почти бях се успокоил и тази вечер друг зъб (пломбиран) в горната, лява част по-навътре от кучешките ми "напомни" за себе си чрез тъпа болка. Не знам какво да правя, да отида на зъбо"лекар"-добре, но да пломбирам още зъби, не ми се иска. Какви са вашите съвети, предложения?