Преди време, когато бях суровоядец, се интересувах много за зъбите, защото и аз ненавиждам зъболекарството, каквото го познаваме и имах проблеми.
Надявам се, че ще съм полезен. Излекувал съм си два кариеса до сега.
За жалост... нямам никаква представа как стана. Просто един ден забелязах, че кариесите ми започнаха да се разделят с черния си цвят и започнаха да посивяват. Ставаха мътно сиви и замъглени. Сякаш... понякога имах съмнението, че са се калцирали отгоре, въпреки че звучи странно. сякаш нещо ми пречеше да видя чернилката им, бяха по-бледи.
След известно време сивотата им ставаше все по-чиста, тоест ставаше чист цвят, а не тъмно-сивкаво-мътен и постепенно избеляха. На мястото, където имаше чернилка, остана една видимо различима зона на костта (върху зъба), която някакси беше по-жълтеникава от останалата час тна зъба и имаше ясно различим контур. Нещо като жълто и релефно петно. Имаше някакъв много мъничък и нежен релеф, беше изпъканло. Не съм го ръчкал, но е възможно тази част да е била по-мека от останалата.
След време изчезна и това и сега от кариесите ми няма и помен. Двата ми зъба са като нови. Става дума за първия кътник долу вдясно и първия кътник долу вляво.
Също така имам кариес на един от горинте кътници, само че го виждам много трудно и понеже никога не ме е болял, и тъй като тези долу просто се излекуваха отсамосебе си, ме мързи да го гледам. Някакси присъствието му не ми предизвиква притеснение, а може и вече да го няма, не зная.
Преди, когато се интересувах от способи за лечение на зъбите и тъкмо преминавах от готвена вегератианска храна към суровоядство, бях доста задълбал в окултизма. Нали се сещате... аури, енергия, излъчвания, чакри, енерегийни потоци, магнетизъм и прочие по темата.
Та тогава, когато се интересувах от езотерика, тълкувах органите по форма, цвят и смисъл. Тук из форума срещнах нещо подобно от един форумен участник, който споменава за анализиране на това кои плодове с какво са полезни според формата и цвета им. Става дума за същото.
Например зъбите служат за дъвчене. За обработване.
Но също така зъбите са егото. Зъбите са авотритет, зъбите са заплаха и оръжие.
Когато кучетата заплашват, те показват зъбите и венците си, показват в какво състояние е тяхното оръжие. Когато лъвът се прозява, той изпъчва зъбите си, показва ги, те са символа на неговата сигурност и увереност. Неговата социална опора.
Тоест, когато зъбите боледуват, това е много по-малко свързано с начина на хранене (защото има хора, хранещи се безобразно, и все пак с великолепни зъби), отколкото с това, че съответния човек най-вероятно изпитва трудности при решаването на всекидневните си проблеми, не може да сдъвче задълженията си, или работата, която има да свърши, го подтиска. В комбинация с това, че изпитва трудност при сдъвкването на живота си, той вероятно се чувства с намалено самочувствие от този факт и се чувства уязвим. Когато не се справяме с живота си или имаме трудност да живеем, живеем нелеко, развиваме комплекс за малоценност, слабост и неувереност в различни степени. И всичко това добива физически израз в отслабването на зъбите ни.
В момента споделям гледната си точка. Аз наистина не зная как се случи при мен, не съм правил нещо преднамерено по въпроса. Има вероятност гледната ми точка по въпроса да е изиграла някаква подсъзнателна роля в това кариесите ми да се излекуват сами... Но не съм сигурен в нищо. В момента просто споделям и нямам никакви конкретни наблюдения. Имам само този ефект. А на какво се дължи... кой знае. Може да е заради едно отделно нещо, може да е заради всичко едновременно, а може да е нещо, което въобще не осъзнавам.
Просто казвам мнението си и искам да дам подкрепата си на всички онези, които също като мен смятат, че подхода "щом не можем да го излекуваме, ще го изрежем" е варварство.