Радостно е , че триедин не ни е забравил.
За съжаление , форумът не е никак богат за да ти плати командировъчни че да наблюдаваш още по-внимателно и да докладваш за такива ( и други) интересни знакови явления по демократичната Европа
Триедин, в йерархията големият бизнес не се явява най-високо стъпало. Общо взето знаем кое следва над него, но за още по-нагоре аз лично нямам познания
(Вероятно Светльо е по -запознат)
За химическите следи , нали видя - темата се разводни ,осиротя откъм конкретика, набъбна откъм метафизика
Това, което ти разказа обаче, още сега ще го постна там.
Лив, специално в цифровата техника, нововъведенията си струват. И аз съм бил винаги с най-евтини телефони (изобщо не ги разглеждам като "имиджови"), но в август без малко да си купя това прословуто Галакси С2. Проучвах го два дни и се оказа че си струва парите, ако така и така използваш 1.джобен цифров фотоапарат, 2.мобилен интернет, 3.gps, 4.диктофон. Защото тази чудесйка ти дава всичко в едно ,при това (от около година) вече на много добро ниво! Практически се обезсмисля да носиш всичките джаджи в една чанта , след като само една от тях ти е достатъчна. И щях да го купя , но добре че го нямаше към месец , та размислих в полза на таблета ( 10.1v)
Прогнозирам , че скоро ще изчезнат цели групи артикули, защото смартфонът ще може да върши тяхната работа не по-зле.
Аз съм против насаждането на вина у народеца , към което се стремят доста поръчкови документални филми - че главно от нас, потребителите, зависело да намалим разхищението на природни ресурси.. явно продължават да ни баламосват и голяма част от нас се хващат. Пак да си кажа аз
: това е приоритет на държавата! тя да си въведе регулационните режими.
1. Четящите книги сигурно са обърнали внимание ,че напоследък страниците на книгите са прекалено дебели или че върху тях има твърде малко текст.
В момента книгата "Науката за любовта" е дебела около 4см. А старото издание е 1.3 см! Три пъти по-тънко! Целта е ясна: някой иска да спечели повече, влагайки повече хартия. ( а вероятно има и друга скрита цел - книгите да станат скъпи и да се чете по-малко!)
Резултатът: Аз хем плащам повече, хем ми трябва повече място за съхранение , хем повече дървесина отива за това. Имам ли избор? Нямам. Ако искам книгата , купувам си я такава , каквато ми я дават. Ясно е чии интереси защитава държавата и в този случай.
2. Навремето всички безалкохолни и води се продаваха в стъклени бутилки. Е, малко повечко тежеше мрежичката, но не страдахме кой знае колко.. Сега имам ли друг избор освен да си купя бисфеноловата пластикова бутилка като ожаднея?
3. Виновен ли съм, че абсолютно всички МР3 плеъри, таблети, хендсфрита, и др. са без сменяема батерия ? Която като свърши, трябва да си хвърлиш цялото уредче и да си купиш ново?
4. Все повече дребни джаджи, батерийки и пр. се продават капсуловани в разни твърди пластмасови опаковки. Хем не можеш да ги пробваш и да прецениш дали ще ти вършат работа ( например слушалките могат да не паснат по импеданс на плеърчето ти и да се чуват тихо.А може да им липсва бас, или високи.) ,че не можеш и да ги върнеш разпечатани.., хем обогатяваш майчицата земя с отровна пластмаса..
Държавниците трябва да престанат със своето лицемерие, че защитават нашите интереси и да ни образуват вина за това и онова..