Напълно, на 100% подкрепям всички хомосексуалисти!!!
Сега не мога да отделя много време да изчета всичко след предното ми мнение и да се включа в спора. Но да вметна, че колкото и масово да се използват все още, думи като хомосексуализъм и хомосексуалисти трябва да изчезнат от книжовния български език, както е и при почти всички западни езици вече. В немския думите homosexualist и homosexualismus са използвани по времето на Третия Райх, сега се използват правилните форми homosexuel и homosexualität. В английския също не е правилно homosexualist/homosexualism, а homosexual/homosexuality. Сексуалността на човек не е сексуализъм, не е участие в организация, партия или движение, за да се слагат наставките -ист и -изъм. И щом не се използва хетеросексуалист/хетеросексуализъм, значи не трябва да се използва хомосексуалист/хомосексуализъм. Самото обръщение е дискриминационно. Казва се хомосексуален човек, хомосексуална ориентация, хомосексуално поведение, хомосексуални хора. Истите и измите трябваше да изчезнат след 1989 и Социализъма.
Отправям искрена благодарност към автора на този коментар
. Както и за мнението като цяло. Това, което е казал за "Не пипай тази книга" се препокрива поне 90% и с моето мнение. Несъмнено е интересна и са казани доста истини, но това грубовато и леко надменно отношение много дразни. Подобно нещо съм срещала и у други автори (Норбеков), но обикновено е само в началото, колкото да "събуди" читателя за някои истини... А тук просто този стил "Аз ще бъда откровен - ти си прост" е следван от началото до края. Фактите определено са безценни, но изводите за мен лично са детински. Мое мнение, моля никой да не се обижда
.
Държа обаче да се изкажа и по другия въпрос...
Покрай мен също няма хора,които да имат нещо против гейовете, содомистите или другите обектни или ситуационни фетишисти. [
1. Бате Бино, за теб хомосексуален човек на едно равнище ли стои със "содомистите и други обектни или ситуационни фетишисти", или може би изнасилвачи и ексхибиционисти? Ако е така, няма за какво да говорим... Най-малкото, аз съм 100% хомо и държа да отбележа, че съм твърде далеч от тези неща (ако някой го интересува).
2. През 1972 Световната Здравна Организация официално премахва хомосексуалноСТТА от списъка с психични заболявания и тя официално се смята за нормално състояние на човешката сексуалност. На обичайния тъп въпрос защо в такъв случай и педофилията/зоофилията/некрофилията не се водят нормални, отговорът е : защото партньорите НЕ са равнопоставени. Нито възрастен човек с дете, нито човек с животно, нито човек с труп, или нещо друго от този тип. При хомосексуалността ставна дума за две човешки същества (па макар и от един пол!), които
доброволно са решили да имат връзка (ако, разбира се, става дума за връзка, а не за насилие - това са две различни неща!). С други думи, кой какво прави в спалнята си не засяга никого другиго!
3. По повод правата. Бате, много често чувам този масово разпространен мит, че хомосексуалните хора искали "специални права". Може би това те дразни и затова смяташ, че на тях се държи повече, отколкото на хора в по-неравностойно положение. Е, искам да ти кажа, че "специалните права" са права, които никак, ама изобщо, не са специални
. Това е правото на узаконено съжителство, например. Тук не става дума даже за брак, а за правото да имаш законна връзка с някого, което да ти позволи: да можеш да го посетиш при нужда в болницата (не както е в момента - ако не си родител или съпруг/а, не те пускат да влезеш, ако ще и да си живял с пострадалия десет години!); правото на наследство, ако някой от двамата почине; права над децата на някой от двамата (пак при евентуална смърт); право на общ бизнес... Плюс още н на брой други права, от които биха се възползвали и хетеро двойките, които живеят заедно, но не са женени, тъй като по ред причини и хетеро браковете са малко демоде вече...
Бабо Марийо... Моите уважения, положих колосални усилия да разбера какво точно имаш предвид с коментара си... Никак не съм сигурна, че успях... Но бих казала, че проблемът на повечето българи (това във връзка с т.нар. "натрапване на хомосексуалността") е че си правят изводите за цяла една група (и то немалка - около 10% от световното население) хора - за които често си нямат и за пукнат грош представа - именно от тези, които са на показ. Ще ме прощаваш, но за мене човек, който не познава отблизо и не е общувал с нито един гей/лесбийка не може да има каквото и да е мнение! Само че в България "гей" = "Азис" (дебел, фламингоподобен хипопотам-травестит с полилей на главата и жартиери на баджаците; моите уважения към гласовите данни на певеца иначе). Докато у нас битуват тези представи, извинявайте, ама ще видим Европа (и с нея и малко по-добро съществуване) толкова, колкото и прясна зеленчукова салата на ежегодна сбирка на месопроизводителите! А все пак... нали уж вече сме европейци, ами малко по-малко всеки трябва да прави малки европейски стъпчици, да за можем след 10-15 години да сме по манталитет близко до тях. Е, толерантността (именно толерантността, а не показността) е една от въпросните малки стъпчици.