Привет!
За да не бъда offtopic в offtopic-a, ще споделя, че обожавам да летя със самолет (въпреки че ми се е отдавало само 2 пъти) и кроя планове да изкарам курс по парапланеризъм - за мен това е като да имаш колело, което можеш да караш, когато пожелаеш и без да имаш шофьорска книжка. Има ли други ентусиасти тук?
Що се отнася до регресивната хипноза (или хипнотичната регресия - томейто-томато), по някаква интересна случайност, точно в момента чета подобни книги. Авторката е Долорес Кенън - видях, че беше спомената в един от постовете на Jaki, а книгите са безброй много. За жалост на българския пазар са достъпни само малка част, та затова се наложи да попиратствам
и в момента чета "Between life and death" - безкрайно е интересна и ми донесе няколко АХА! момента. Що се отнася до това дали е опасно или не, не бих казал, че е така, ако използваш интуицията си. Не вярвам и че има нещо случайно.
А Долорес е от доста дълго време в бизнеса - вече над 30 години - и определено може да бъде смятана за ветеран в своята област. Това, което ми направи голямо впечатление е как тя описва метода си - въвежда клиентите си в най-дълбокото състояние на хипноза, което повечето хипнотерапевти се страхуват да използват тъй като "странни неща се случвали там" . Понякога например тялото се гърчи леко, издава странни звуци и говори доста интересни неща, които за дадени хора могат да бъдат възприети за страшни и дори сатанински поради неопитност и предразсъдъци (най-вече от религиозен характер). Интересно е как църквата/религията ни поущрява да разговаряме с Бог и неговите пратеници, но ако се осмелим да заявим, че са ни отговорили, ни смятат за луди!
Та, при това състояние съзнанието бива изключено напълно и терапевтът комуникира с подсъзнанието, което се смята за "мястото", където се съхранява целият опит, натрупан от всички инкарнации и опит на душата. По този начин терапевтът успява да види голямата картина и по какъв начин проблемите в текущия живот се вписват в нея. Затова считам, че методът има много ползи и определено това е бъдещето на психотерапията.
Та това бабе, докато работи с всички свои клиенти през тези години, осъзнава, че всички клиенти, поставени в горе-описаното състояние, дават една и съща информация и описания на реалността, физическия свят, живота след смъртта и много други, което я кара да се замисли, че в действителност може би има огромна доза истина в казаното. За мен лично тази достоверност на материалите й ги прави толкова привлекателни!
Поздрави,
ТЕД