Здравей, Светльо!
Пише ти на Вера половинката - разбирай градското. Ние ползваме дехидратор на фирма Екскалибур и сме доволни и като качества и като цена. Някой споменаха, че имали проблеми с точността на температурата, засега на няколко пъти съм я замервал на по-нисък режим и си е точна.
Ако те интерисува, открихме, че имат доста представители в Европа, просто трябва да се поразровиш и да си избереш най-близкия и евтин вариант. Мисля си обаче, че ако държиш да го пипнеш, ще ти се отрази добре една разходка до Германия и т.н.
Ето го и линка:
http://www.excaliburdehydrator.com/international_customers.htm#dealersТова са официалните дистрибутори на Екскалибур. Има друг модел дехидратори Good4You, които като цени мисля, че са поне 1.5 пъти по-евтини от първите, но в момента Екскалибур ги съди за патенти и т.н, тъй като Good4You са китайска фирма, произвели копие на оригинала и не се знае до колко може да се разчита на тях. Проблем ще е, ако решиш да се спреш на тях, защото дори нямат официална уеб страница, но мисля, че амазоните в Англия, Канада, Америка ще ги имат или ако не те, поне доста сайтове. Нашия е модел 3900 (9 тавички от 20С до около 100С мисля, но не ни се налага да вдигаме до там
)
Еми това е от мен, успех в намирането и дай-боже да е евтин и качествен.
П.С. Много хора казват, че повече от 3-4 тавички не са ти нужни, но ако имаш възможност за повече, вземи си най-големия. Верно е, че е по-голям като размери, но ако решиш да правиш повечко неща или по-големи дози, малкия много бързо се пълни. Поне за нас 4 трея не ни стигат като се развихрим в кухнята.