Специално за Василенка и Данинелка
1 чаша смлени орехи
2 с.л. ленено брашно
2 с.л. сусамено брашно
4-5 фурми предварително накиснати
една шепа стафиди предварително накиснати
малко водичка
кленов сироп
лимонова кора (може да е настъргана от пресен лимон)
от това се прави тесто, разстила се върху хартия за печене и се суши във фурната
Ако някой не иска ленено и сусамено брашно даси добави овесени трици. Който иска вместо лимонова кора да си добави канела, а може и лимонова кора и канела.
Въобще бисквитките са нещо, което всеки може да си изфантазира.
Да не говорим, че аз като си правя нещо не го правя по рецепта а гледам какво има в шкафа, смесвам го и го разбърквам.
Освен това горните съставки не са съвсем точни. Аз слагам на око. Ако стане рядко добавям ленено брашно. Ако стане гъсто добавям вода. Като суша сладкиши слагам кленов сироп, защото меда се разтича и не изсъхва. Ако го правя с мед ги слагам в хладилника за да ги изстудя.
Абе въобще правенето на сурови сладкиши е лесна работа - винаги се получават