Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Постоянна умора и сънливост...  (Прочетена 15628 пъти)

Daniel Calabrese

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

Здравейте,
Постоянно се чувствам уморен, сънлив, дори след 12-часов сън не се чувствам отпочинал(имам голяма нужда от сън, около 12ч). Пробвал съм какво ли не, единственото, което ме кара да се чувствам по-човек и зареден с енергия са соковете от плодове, които си правя(също и кълновете). Сокове главно от моркови, понякога слагам и праскова или нектарина и един банан, който си го хапвам. Всичко това е преди основното ядене, също така, не пия вода по време и след харнене, до скоро се стремях долу-горе по едно и също време да се храня, по три пъти всеки ден. Правих упражнения(лицеви опори и кофички), уж за повишаване на тонуса, но единственото, което правеха е да се изморявам повече.

На 24 години съм, теглото ми е около 55кг, висок 170см.

Забелязъл, че при високия прием на плодове и сокове, се чувствам добре(пълен с енергия) и малко след това тая енергия спада и съответно чувството...Което мисля, че е нормално. Дайте съвет как да запазя тая енергия за през целия ден, а не след като хапна и половин или час след това, да се чувства отново отпаднал. Възможно ли е това да е, нещото, което ме “кара” да се чувствам така?

Моля ви за някакви насоки, в които да търся решение...

Възможно ли е да имам проблем с ендокринната система? Някаква слабост в някои от жлезите, надбъбречни (имам някой от симптомите, но не ги покривам всички), щитовидна и паращитовидна(на 24 години съм, а не изглеждам на толкова). Как мога да разбера, дали е ендокринен проблема?

А за плаки по червата, които пречат усвояването не веществата, как ви се струва? Или “лоша” флора, която се възползва от веществата, които приемам, преди мен? Как да разбера, ако имам такъв проблем?

А за изтощена имунна система? Чувал съм и това мнение. Като малък боледувах често и монго антибиотик съм приел, като инжекции.

А дефицит на витамини и минерали? Ако имам такъв, за колко време се запълва, с прием на доста плодове и биологично актовни добавки?

Клетъчно недохранване? Проблем с усвояването на калция?

Проблем с електропроводимостта на клетките и пропускливостта на клетъчните менбрани на невроните?

Пил съм зелен чай, кафе, жен шен(с китайски лимонник) - най-вероятно е бил фалшив. Пил съм и биокалции, но не продължително(много е скъп). В момента пия биологично активни добавки. Нито едно от тези не ми помогна или поне ефекта не е бил постоянен. Търся постоянен ефект.

Та как мога да разбера, коя е причината от гореизброените?

Благодаря ви.

П.с. Утре ще имам резултати от ендокринолог - кортизол и TSH
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Постоянна умора и сънливост...
« Отговор #1 -: 25-08-2009, 02:12:54 »

Здравей, Даниел!
Не съм специалист, но клизми и суровоядство със сигурност ще ти помогнат в дългосрочен план. Дори и да имаш проблем с някоя жлеза и прочее, тези две неща ще те прочистят и организмът ще започне да работи с максимален потенциал. Това може да отнеме време, но сам си се убедил как прясноизцедените сокове и кълновете ти действат. Клизмите са много важни, защото ще те изчистят от шлаките, токсините и пречистеното черво решава всички проблеми наполовина. Суровоядството пък дава оптимална енергия и сила на тялото и ума, защото храната е запазила всичките си ензими и полезни съставки.

Успех!!
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

lilka

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #2 -: 25-08-2009, 06:46:36 »

Здравей, Даниел!
Яж повече сурови ядки и намери начин да се разтоварваш физически.
Може това което правиш да не е подходящо за теб. Разходките сред природата също зареждат много.
Това което Радулчето е написала също е вярно. Ако имаш възможност да се грееш на сутрешните лъчи на слънцет мисля, че ще ти се отрази добре. Започвай деня с чаша гореща вода, дълбоко дишане и положително настройване за деня  :peperudi: Хубав ден!
Активен

Daniel Calabrese

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #3 -: 25-08-2009, 14:28:30 »

Здравейте отново,

Резултатите от ендокринолога са вече при мен.

Нивото на TSH хормона е над нормата: 5.454 при горна граница 5.00(или някъде 4.85-4.95)
Нивото на кортизол е в нормите: 26.0

Диагнозата ми е Хашимото(автоиминно заболяване ма щитовидната жлеза). За всеки случай ще направя още един път изследвания в друга лаборатория.

Това е от мен за сега.
Активен

EVA

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 52
« Отговор #4 -: 25-08-2009, 15:56:12 »

ДАНИ, ПРИВЕТ !!!
ИСКАМ ДА ТЕ ПОПИТАМ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШ, ЗАЩОТО ОТ ПИСАНИЕТО ТИ СЕ ВИЖДА ЧЕ ИМАШ ДОСТА ДОБРИ МЕДИЦИНСКИ ПОЗНАНИЯ. ТОВА КОЕТО СИ ГО ИЗБРОИЛ КАТО СЪМНЕНИЯ Е ДОБРЕ ДА ПОИСКАШ ОТ ЛИЧНИЯТ СИ ЛЕКАР ДА ТИ НАПРАВИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. ЕДНА МОЯ БЛИЗКА СЪЩО Й ОТКРИХА ХАШИМОТО НО ТЯ Е НАД 50 ГОД. А ТИ СИ ДОСТА МЛАД ЗА ТОВА. МОГА ДА Я ПОРАЗПИТАМ ЗА ТАЗИ БОЛЕСТ. НЕЙНИЯТ СИН Е МЕДИК  В ТАМПА - ФЛОРИДА И СЕ ЗАНИМАВА С ЯДРЕНА МЕДИЦИНА И ТЯ ЧЕРПИ ЗНАНИЯ, НАЧИН НА ЛЕЧЕНИЕ И ЛЕКАРСТВА ОТ НЕГО.
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #5 -: 25-08-2009, 17:02:27 »

А с какво се храниш? Месо и животински продукти, сладки неща консумираш ли?
Хубаво е да се почне с едно пречистване/клизма/хидроколоника на дебелото черво.

Виж този линк, може да ти е от полза. Център за хидроколоника, но е в София:
http://spaibis.com/new/index.php?option=com_content&task=view&id=9&Itemid=3

За изследванията не знам какво да те посъветвам. Аз много вяра им нямам. Често пъти вместо да ми помогнат, са ме паникьосвали допълнително. Сега, когато вече съм на друг акъл, бих ги прескочила и бих търсила друг начин да се справя с "проблема". Помисли и за хомеопатия, но класическата. Също ми е помагала.
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #6 -: 28-09-2009, 22:14:30 »

Даниелчо, ако зададеш тези всичките въпроси ( а сигурен съм, че можеш поне още толкова от този род )  на повечето лекари по света ,помни ми думата,още преди да си стигнал до последния,  ще те попитат : "А на психиатър ходихте ли " ?    
 Верно ,че ние в известен смисъл сме повече от доктори, но , Вери, човек на 24г има такъв жизнен потенциал, че храненето ,дори и най-лошото ,не би имало такъв негативен ефект , дори и начина на живот като цяло не би могъл да даде такова отражение , ако няма наистина някаква патология ,та може и да налучкаме нещо :)  
А за да те объркам още повече ( разбира се , от добро сърце, просто да го имаш предвид като още една вероятност )  мога да ти кажа какво показа електроакопунктурната диагностика при мен. Аз също имам такива моменти,когато енергията ми изчезва и отдавна също се чудя на какво ли се дължи. Та при диагностика на чакрите  ми казаха нещо ,което тепърва ще анализирвам- повече енергия излиза от мен, отколкото влиза. Като това не е във връзка с физиологичните процеси на тялото !! ??  Достатъчно объркващо, нали ?  Във физическо отношение ( метаболизъм,обменни процеси и т.н)  енергетиката ми била супер, а в "енергийно" отношение - в недостиг. Ха, ребус!  
Вероятно той стои подобен и пред теб.

Сега , при твоите 55 кг за 170 см , ти си чиста доша вата , не очаквай да имаш енергията на Митьо Крика, на Киро Скалата и подобни юнаци дори да си безумно здрав. Те са други типове метаболизми ,друго количество тестостерон се излива в артериите им - дори и само вафли да ядат по цял ден, пак ще имат повече сила от четирима като теб или мен ,взети заедно, и хранещи се с най- оптимално здравословната храна.    На мен също ми се иска от тоя тестостеронец, но , ядец, и аз съм вата, макар и не чиста.
 ( Между другото ,Вери , във фитнес клуба точно до нас ,един здравеняк -бате Дидо Георгиев ,на тридесетина години е , хранещ се с обичайните културистични месни( конско месо), яйчни ,млечни и тн продукти, клекна със 100 кг щанга на раменете, познай колко пъти?  182 пъти!  Заснеха го от М-сат , това е световен рекорд.За здравето му не говорим, а за енергията му )  
 Дори и липсата на някой хормон от щитовидните , не би трябвало да дава отражение на енергията. (Мой приятел също имаше Хашимото, но тренираше със 150 кг щанга. )

Добрата новина е ,че има методи ,които не се интересуват точно какво ти има, а направо го  коригират.  За мен това са - суровоядство ,глад и йога . В някаква последователност, за която не съм компетентен , но мисля да стана.. :)
« Последна редакция: 28-09-2009, 22:29:23 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #7 -: 12-10-2009, 11:35:54 »

:kisss:Даниелчо ,сине /моят големият се казва Данаил/ туряй в джобчето си семки и /бонбонки/, т.е.ядки, орехчета...а след това пиши пак , как си как?
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #8 -: 12-10-2009, 14:37:33 »

Интересен тип е Даниелчо. Постави си проблема и изчезна. Не го интересуват мненията явно.  Сигурно защото му е омръзнало от препоръки подобни на тези на леля Маринка.
( Не се сърди , лельо Маринче, твоето препоръчение е добро от философска гледна точка, че и от психологична, но ако ти си болна ,ще очакваш по-други напътсвия.. Лесно му е на здравия, да дава препоръки на болния.... нещо като сития на гладния :))))
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 12-10-2009, 15:06:09 »

:kisss:Аз не мога да се сърдя...имам имунитет срещу  сръднята...
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
« Отговор #10 -: 23-10-2009, 09:45:58 »

Дани, и при хепатит Б са подобни симптомите, изследвал ли си се за това?
Не че точната диагноза е много важна... както Малахов казва има много болести и само една причина за тях - замърсяване на организма!
Бих ти препоръчала слънчевите изгреви, много тонират и тонизират нервите и организма въобще!  :love_028:
Активен

Пианистката

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63
« Отговор #11 -: 02-06-2010, 03:21:09 »

В подобно положение съм като Даниел, даже и килограмите ни са почти същите. ;) А и като се има предвид, че съм на 22 с Хашимото диагностицирано и никаква енергия почти нямам - нещата, както бате Бино ги описа, не са на добре. Аз съм така вече 2 години и за сега не съм намерила изход. Хубаво би било Даниел да се включи, но като гледам се покри tooth
Аз, обаче, приемам идеи всякакви като трябва да вметна, че от 2 и нещо години съм вегетарианка (като изключвам също и яйцата, а напоследък го карам на пълно вегетарианство и опити за суровоядство). Дали спадът на енергия и вегетарианството ми имат някаква връзка - не знам. Предстои да си направя нови изследвания и ще видим дали нещо ново ще изкочи. Най-вероятно всичко идва от щит.жлеза или поне има някаква връзка с нея. Разбира се, еднозначни отговори няма.
Активен
"And what, Socrates, is the food of the soul? Surely, I said, knowledge is the food of the soul."

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #12 -: 02-06-2010, 10:37:11 »

Спорд мен просто не си набавяш необходимите хранителни вещества, опиши какво ядеш , кога , спортуваш ли , какво ? Понякога дори и да се храниш добре при слаба физическа дейност за продължителен период мускулите започват да атрофират и се получават подобни симптоми. Истината е в правилното хранене и определени физически натоварвания .
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 02-06-2010, 12:12:26 »

:kisss:Кое те доведе при вегетарианците, дете, т.е каква ти е мотивацията, идеята, надеждата , вярата...към този начин на живот??? :heart_2:
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #14 -: 02-06-2010, 17:33:15 »

Двигателната активност е много важна. Колкото по-малко се движиш, толкова по-уморен се чувстваш. Знам го от личен опит.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Миоджералвомбо

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 484
    • блог за сериозни хора
« Отговор #15 -: 02-06-2010, 18:19:14 »

Здрасти Даниеле,ще се наредя опашката и аз да споделя какво мисля за причината постоянно да си уморен.но май не мога да я определя с думи....хахахахаха..... :Confus_3: :Confus_3:.Интересно пък ,като че ли имам една идея как да се оправиш.верно че е малко скъпа,но ако имаш парите ,може и да сработи.хващаш самолета и идваш на Палма де Майорка.за седмица ,две.Ха В България,ха в Испания привременно. toothЩе те мъкна поцял ден с мен,ще ядеш каквото ям аз,и ще правиш каквото правя и аз,работа ,спорт плаж.това е първото предложение.Второто е такова:взимаш само един кат дрехи една чанта и се отделяш от мястото дето живееш сега.Избираш си друго къде да е.Има само едно условие,да не се връщаш на никаква цена ,нито да търсиш помощ от познати в продължение на 1 година.Ще се оправиш ,гаранция! tooth :Content_4 - emotloader:
Активен
Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
« Отговор #16 -: 02-06-2010, 18:48:23 »

12 часа сън ми се събират трудно на 2 дни, по често на 3. Болна да съм не спя толкова много. и ако ме насилят толкова време да остана в леглото сигурно и аз ще се уморявам яко... ;D
извинявай, майтапя се... :love_026: те по стабилните съвети тук ти ги дадоха, но и ти кажи от кога си така, какво работиш, и дали няма човек или ситуация да ти пие силите...иначе е сложно предполагам.
И нещо  което не си питал - кандидата дава постоянна умора но и раздразнителност и депресия.
Активен

Пианистката

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 63
« Отговор #17 -: 03-06-2010, 02:52:46 »

Спорд мен просто не си набавяш необходимите хранителни вещества, опиши какво ядеш , кога , спортуваш ли , какво ? Понякога дори и да се храниш добре при слаба физическа дейност за продължителен период мускулите започват да атрофират и се получават подобни симптоми. Истината е в правилното хранене и определени физически натоварвания .
Аз лично в момента нищо не спортувам, станала съм такава лентяйка  :whistling2 - emotloader:
Ще помисля в тази насока, йогата според мен е добър вариант. Ям по 2 ябълки, няколко моркова, ядки - предимно леко покълнали семки (все още нямам навика да си правя кълнове), краставици, репички, домати, банан/и, порция-две ориз или картофи/ киноа/ амарант, напоследък чиа си слагам във водата и годжи бери, много обичам фурми или смокини и си похапвам и от тях почти ежедневно. Естествено ям и други неща, но не толкова често. Нямам определени часове за хранене. Качила съм 2кг, иначе съм 167см и 54кг. Налитам на сладките плодове.:
Активен
"And what, Socrates, is the food of the soul? Surely, I said, knowledge is the food of the soul."

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #18 -: 03-06-2010, 09:23:37 »

Цитат
Нямам определени часове за хранене.
А трябва!
Намали бананите, ориза и картофите, сушените плодове ако си склонна да напълняваш. Нормално е да налиташ на сладко, според мен приемаш прекалено много захари. И увеличи физическата активност. Според мен, килограмите са ти добре, но ако продължиш да качваш вземи мерки.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

v

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 103
« Отговор #19 -: 05-06-2010, 00:10:52 »

Умора и сънливост са типични за Хашимото,но трябва да има резултати поне от още една лаборатория,и междувременно да се започне едно плавно пречистване на организъма съобразено със сезон и още други неща-/олекотено пречистване/
Активен

Страницата е създадена за 0.071 секунди с 22 запитвания.