Някъде там. Не мога да кажа точно. Обаче след като посетих семинара на д-р Свирский в Киев , задълго ми се скри някъде желанието за алкохол, нищо ,че бях попаднал на интересна украинска бира с 9% алкохол
( по него време пийвах, сега - въобще ) Ще опитам да го изровя. Ето го, един от ранните ми постове:
препредавам дословно, имам го на запис целия семинар, който иска- моля. :
1.
Процесът на ферментация на виното е виден под силен микроскоп. Бактерията,която преработва гроздето и "произвежда " алкохол,това е макробактерия,която може да се сравни със свиня - лежи на едната си страна, в единия й край- уста, а в другия - клоака. От устата влиза сок, от клоаката излиза - ключова фраза : урина. Алкохолът -това е урината на бактерията.
В евтиното вино се изсипва всичко заедно -урината на бактерията,заедно със самата бактерия, защото тя умира в процеса на производство на алкохол. Тоест - ординарното, евтино вино- това са трупове на бактерии в собствена урина.
В скъпото вино нещата са вече други ( и доста по-поносими) : там чрез специални филтри се отстраняват труповете на бактериите и остава чистата урина. Без труповете.
Някой ще каже : Ама... Нали толкова много доказателства ,че виното е полезно ?
Отговор : Кое е чудно, доказателствата за ползите от уринотерапията също не са малко ..
2. Проф. Жданов казва : "
Пиещият алкохол сутрин уринира собствения си мозък "
При употреба на дори минимално количество алкохол - 50 гр. вино да кажем, умират 5-8000 нервни клетки, които не се възстановяват ( верно, спори се тук таме дали се възстановяват или не , но отговорът е - не се възстановяват! .)
При употреба на 50 гр водка, умрелите неврони са вече 80-100 000.
А главоболието след препиване се дължи на това,че организмът вече е разпознал умрелите и загниващи нервни клетки и се старае да ги отстрани от мозъка, където там те вече не са нужни. Те отиват в тоалетната чиния. Затова има мъдра пословица по този въпрос : " Който пие - не знае за вредата от виното. Който не пие - не знае за ползата от него . "