Някой да има отзиви за модела на марката Tarrington House, продаван в Метро? http://www.ebay.de/itm/Tarrington-House-Entsafter-Slow-Juicer-SJ-1400-400-W-NEU-OVP-/251387231146?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Dampfreiniger&hash=item3a87d8bbaa
Привет, не знам дали още се следи тази тема, но вчера купихме сокоизстисквачката на Tarrington House от Metro и реших, че малко отзиви ще са полезни.
За начало, уредът изглежда много стабилен - по-голямата част от корпуса е от инокс, а конструкцията има здрав и надежден вид. За разлика от повечето подобни модели, този няма заоблена форма, а почти правоъгълна, което в комбинация с вертикалната конструкция го прави много удобен за позициониране в ъгъл или до стена, което пести доста място. Цедката се монтира в държач с гумени перца, който служи да обира стичащия се сок по стените на цедката. Има и вакуумни крачета - много полезно, за да не се разхожда по целия кухненски плот. Не съм сигурна дали цедката е от Ultem, но материалът изглежда здрав, а изработката е видимо по-добра от тази на модела на Sang, който гледахме по-рано през деня в Технополис като втори вариант.
Сега малко техническа информация. Забелязах, че повечето уреди от този тип са с около 150-300 вата мощност. За мое учудване тук мощността е 400 вата! Това обаче не е за сметка на бавната скорост на изцеждане, а напротив. Докато моделите на Sang и Moulinex работят с около 120-150 оборота в минута, този е с 60-80. Всъщност скоростта може да се засече по броя завъртания на държача на цедката, който се вижда през прозрачната част на корпуса, докато уредът работи.
Машината не е от най-безшумните - по спомен е към 70 и нещо децибела, но в никакъв случай не те кара да искаш да избягаш от кухнята, докато е включен. Всеки си преценява сам за шума, но според мен не е по-различен от този на кухненски робот примерно. Очаквано уредът е произведен в Китай, но пак ще кажа, че изработката изглежда значително по-добра от съответните модели на Sang или Rohnson. А сокът - просто чудесен. Тествахме я с моркови и ябълки, които нарязахме на по-малки парчета. Пое си ги без запъване, без да се наложи да ползваме буталото. От около 600 г моркови направи 2 чаши сок за към 5 мин. Пулпата излизаше леко влажна, според мен с успех може да се ползва в сладкиши например. Мисля, че може да се справи и с цели моркови; ябълките обаче, и въобще кръглите плодове според мен е по-добре да се режат, защото формата не е удобна за захващане от винта.
В упътването е споменато, че уредът прави сок и от зелени листни зеленчуци, както и ядкови млека. За тях ще го тестваме друг път.
И накрая, но не по важност - цената на машинката е 167 лева, което я прави един от най-достъпните варианти на пазара в момента. Като добавим страхотното (по мое мнение) съотношение цена-качество, както и наличието на характеристики, които превъзхождат не само аналогични модели, но и такива в доста по-висок ценови клас, като Moulinex, за мен това автоматично се превръща в първи избор
Това е от мен, надявам се да е било полезно за тези, които правят избора си. Светли празници на всички!