На вкус моята по мое мнение (а и на няколкото приятели и роднини, които го опитаха) прави отличен сок.
Приятелката ми например до работата им имат някакво магазинче за полезни неща и фрешове, та там имат също подобна машина (по спомени Омега), но от много по-скъпите, та каза, че си е купувала от там портокалов сок и нашият е много по-свеж и вкусен, но е възможно, а и много вероятно това да зависи и от суровината, т.е. тамошните портокали да не са били така добри...
Относно изработката - моята е добра и не е по-лоша от на старият модел на Кювингс, но пък е с по-шумен двигател (което не ме притеснява толкова, особено при варианта за подобна машина за 1000 лева, което е непосилно за мен, т.е. никога нямаше да мога да си я позволя за толкова (а така за 180 лева я купихме с приятелката ми и си пием прекрасен и суперполезен сок)).
Относно това, че са полски - смятам, че не, а са китайски и вероятно са поръчани, а и вече почти всичко се произвежда в Китай (което не е проблем, защото вероятно са от някоя голяма и сериозна фирма (изработката, стилът, звукът на двигателите, някой от възлите, дори и захранващите кабели са същите като на блендерите от Лидл, Нутри Мюлерът ми, а и Нутри Булет (оригиналният), както и на Аристон Хот Поинт за 600 лева, както и доста други)). Същите машини са най вероятно (или мноооого подобни), просто в единия случай плащаш за марка и алчни търговци в повече (често в пъти, но така е тук от доста време насам за съжаление).
В други 2 (повече хардуеърно ориентирани) форуми, на които също съм член сме коментирали тези и подобни теми, има и много изследвания и лични впечатления.
Например прословутите алкални батерии Дюрасел които си купите от страната са обикновено ментета. На мен лично са ми изтичали такива уж свежи в дистанционно на много сериозен телевизор и то закупени от голяма верига (на дебела цена), а не от някое малко магазинче или сергия. Подобно нещо ми се случи и с батерии на Максел. Обаче уж същият модел на Максел, но влизащи в комплекта на немски (вероятно също китайски, но на немска фирма, а и като за Германия) ПМР радиостанции изобщо не текат, даже и след изтощаването и изтичането на срока им. Имах и 2 батерии Тошиба от японски уред за мерене на кръвно Омрон (целите бяха в йероглифи) - и те не изтекоха за 10 или 12 години (много след като не им стигаше силата да задвижат апарата ги ползвах в дистанциооно управление - значи е възможно). Има един доста ценен колега в единият форум, който има нужните видове средства (и парични и хардуеърни, а и не на последно място ментални) и е тествал много видове батерии за реален капацитет (ако искате - мога да шерна някъде тук линк с изследванията му (аз ги намирам за доста полезни)), та се оказва, че презряните от повечето хора батерии (поради много по-ниската си цена), които са поръчкови на съответните вериги и са на много достъпни цени са с голям реален капацитет и не протичат предварително, та затова аз вече съм само на такива (от Лидл, Кауфланд и Карфур (доизползвам последните 2 чифта, че вече ги няма в страната (както и Пени))). Примерите за подобни неща са много за съжаление (включително за инструменти за домашният майстор) и се оказва, че често тук може да си купиш нещо много читаво и на добра цена, което е поръчково на някоя от по-читавите вериги, правят го за тях с предварителна поръчка (от една или 2 години предварително), в големи количества за сериозни свои клиенти и така се постига много по-достъпна цена.
Относно претоварване - ти сам ще усетиш машината, като почне да забавя ход - не и настоявай много (изчакай да си досмели поетото и тогава слагай още), явно толкова са и възможностите, които се оказват достатъчни при интелигентна употреба. Ще те успокоя, че и на прословутите Кювингс са такива (само дето, човек като е платил над 5 пъти повече си мисли, а и очаква да е и над 5 пъти по-добра (това обаче просто няма как да се случи). (освен това си имаш и гаранция...)