От преди два дни се опознаваме по-отблизо
Взех си Кювингс НС 900. Експериментирах с голям асортимент от плодове и зеленчуци, които вече са история. Класическите фрешове ги правя със затворени очи
Ядковите млека стават чудесни. Първият ми опит за кокосово масло беше отчайващ. Но след като настъргах бялата част , честно казано ми изпълни душата инак простоватата вещ ... Изгледах доста клипчета преди това и опасенията ми бяха, че няма да се получи желаната консистенция, но резултата ме изненада приятно. Другият ключов момент - има система за автоматично самопочистване т.е цедката се почиства веднага след употреба преди да са "засъхнали" остатъци по нея. Корпуса е термоустойчив. Пробвах и с хладка, и вряла вода. Оказа се не просто теоритично твърдение, а доказана и вярна постановка.
Направих и някои директни сравнения със сокоизтисквачката към кухненския робот (1400 W) - поразителна разлика във визуланата плътност - в единия случай хомогенна консистенция, в другия ( с високоскоростната сокоизтисквачка) - разслоен сок. Също така отчетох и разлика в количествата на извлечения сок (при едно и също количество продукти) - с 300 мл повече в полза на Кювингс. По отношение на пулпата - и там резултатите са убедителни. Опитах да изцедя целулозата - не се отдели и капка сок. Знам, че звучи сюрреалистично, но за вас лъжа, за мен истина
Оставих част от "отпадъка" върху домакинска хартия- останаха бледи отпечатъци, но не беше накисната.
Всъщност играта все още не е приключила
Изчаквам пшеничната ми трева да поотрасне.
За сега смятам, че идеята със закупуването на машината си струваше. Но само резултатите ще го потвърдят с практиката
Продължавам с експериментите. Ако забележа нещо интересно или нередно - ще споделя.