Добре, мислех си, че ще спра да си хабя енергията за глупости, но нейсе.........
Провокиран от някои от постовете тук, искам да споделя какво мисля по въпроса:
- има един много готин филм за захарта, мисля че повечето тук сме го гледали. Човека там е професор-биохимик. Много приятно доказва, че фруктозата е въглехидрат, който се метабилизира като мазнина, т.е. само от черния дроб.
- да оставим теорията ( въпреки, че и на теория се доказва, че не можем да преядем с плодове),да видим какво е положението на практика: някои да е посещавал сайта 30 bananas a day ? Какво ще кажете за Durianrider и FreeLee . Те изяждат повече плодове дневно, от повечето хора на планетата. Не ги виждам като диабетици. Хенри даже е шампион по колоездене на Тайланд.
- да го направя лично - днес съм изял 6 банана, 4 ябълки, 7-8 моркова, поне 10 фурми, около 300 гр варен ориз. Чувствам се перфектно, а това дори не ми е най-въглехидратния ден.
- ще помоля, някои от "новодошлите" тук да си помислят дали имаме нужда от обяснения на човешкия метаболизъм ниво 9 клас.
- да месото е ПРЕКРАСНА храна в условия на оцеляване, когато няма нищо друго. Прави те агресивен, доста е калорично и т.н. , но сега не мисля, че е ледников период. Аз се интересувам от процъфтяване, не от оцеляване.
- природата си знае работата - колкото фруктоза, толкова целулоза и вода или както каза професора от въпросния филм - " Или си дебел, или пърдиш"