Добър въпрос за ставите ,grow. Проблемите за тях идват точно когато прихванат от общото подкиселяване!( и вече не са алкални ) И тогава, когато са закислени, в тях: 1. се отлагат соли . и 2. се разрушава хрущяла.
Тихий, оказва се, че е така наистина , аз го научих едва оня ден от лекцията на руската лекарка.
Това не са ли тези натрупвания на пикочна киселина следствие от прием на храни богати на пурини. Според медиците това е резултат от ензимен недостиг,един вид като даденост по рождение за даден индивид. Аз все си мисля,че това с недостига на ензимите би трябвало да може да се повлияе,не непременно с намаляване или изключване на храните стимулиращи го.
Д. Уотсън в труда си от чаналото на 70те год на миналия век е изследвал какво влиянието оказват храните върху емоционалото/ментално състояние и частност тези богати на пурини,че карат нервната система да работи в оптимални граници при хора с бърз метаболизъм.
Други изследователи обясняват като причина за пълнотата именно свръх киселинността. За да възстанови състоянието на хомеостаза на организма и да неутрализирайки свръхкиселинността я свързва или с Ca (като го извлича от костите и го трупа по депа вразлични части на тялото,тумори,рак..и т.н.) или с мастите (като трупа масни запаси),нали така.
Болотов пък вместо алклизиране,предлага да се окисляваме на воля,с консумация на туршии,кисели краставички,подправки като оцет и сол наволя. Ще изплува истината рано или късно
Може ли едно въпросче към grow и inDoLiNa, виждам че сте медици, та все се каня да питам някое MD, от къде вземате тези базови (нормални) стойности за кръв, урина, слюнка, сперма, ензими, коензими, хормони, мормони и всякакви путкимайни? Казвате например, "нормалното" РН на едикакво си е толкова, на едищоси е в такива граници ... капиш? Как става ме интересува? Вземате например един средностатистически човек (или 1000) и мерите или вземате 1000 клинично здрави (демек без изразени болестни състояния) или 1000 напомпани спортиста или 1000 йогини или 1000 американци макдоналджии явили се на обявата или какво? То е ясно, че така пише в учебниците, ама пише ли там, на каква база (с какво изследване) са определени тези неща?
Извинявайте за офтопа, ама то и без това темата вече нема нищо общо с рецептите на суровоядците
Отговора който би следвал има общо точно и с офтопа който посочваш Diego. Какво имам предвид,когато човек задълбае за това какво е белтък,как се усвоява,разгражда,къде,защо,какво му се случва по пътя от входа до изхода,стига и до отговорите на някои от зададените въпроси несъмнено рано или късно или по точно какво е метаболизъм и как се случва той. Почти съм сигурен,че за база е взет животински източник на протеин,заради по пълния аминокиселинен(алкално-киселинен) профил,неслучайно и Болотов посочва като връщане оптималната функция на черния дроб продукти от животински произход-меса,яйца,а защо ли,ето ги въпросите а кои са отговорите!. И въпреки,че на всеки тялото работи на различни обороти метаболизма е отговорен процесите вътре да се случват в определен ред и в конкретна среда(алкално-киселинна) и след като хора които са добри в това което правят,хората с епруветките и микроскопите са достигнали до конкретни цифри и са приети за база,хора като нас не медицински лица,не и по професия,може би само по призвание,е приемливо да се считат за надеждна информация.
Сега вече за инсулина преди 50г. незнам какви са били референтните му стойности,той е мощен хормон,ако умее да се владее разумно май върши чудеса. Интересно ми е тези дет го бочат директно в стомаха дали му се страхуват толкова и дали следят кръвните показатели на захарта толкоз често. Хората в днешно време вдигат нивата му целодневно и са много жизнерадостни на вид,когато са в състояние на диабет. Препоръчват да се внимава с добавката high fructose corn syrup,че държи кръвната захар дълго висока,то така или иначе да се консумират самостоятелно захари не го дават като оптимално именно заради резките скокове и спадове в нивата. От друга страна и с алтернативите като храна е добре да се внимава като плодове-фруктоза,твърдат че се метаболизира единствено в черния дроб и излишъка се натрупва за разлика от глюкозата която се метаболизира в мускулите.