Ползвах ме методът за пристване на водата чрез замръзяване преди време, обаче имам спомени че всичко се събираше на дъното и едно леко разклащане понякога размътва отайките. Как се справяте с това?
Иначе сега си пия от брита и преварена вода под формата на чайове.
Имам си специален ритуал за преливане на водата от една бутилка в друга:
1. Веднага след като се размрази стисвам леко шишето, за да излязат нещата, които плуват отгоре.
2. Оставям го изправено още 10 минути за да падне още каквото има да пада.
3. Много бавно започвам да го накланям както е със завинтена капачка и преди да легне напълно почуквам няколко пъти по дъното, за да паднат и тези утайки дето са залепени по дъното.
4. След 5 минути го изпраям много внимателно и стои още 5 минути.
5. Много бавно го преливам в друга празна бутилка, докато не видя, че утайката се е размътила.
За малко да забравя - сега точно с топенето на снеговете, чешмяната вода ще e същинска боза, тъй че филтрирането на водата е задължително, мисля :-))
Замразявал съм и такава боза - накрая няма разлика какво съм бил налял в шишето - винаги става кристално чиста (разликата е само в количеството утайка на дъното).