Мио, а ти това с езика го правиш, защото си си отрязал френума, нали? Ина4е не е възможно..
А това със страховете е интересно, ако е вярно..
Христо Дешев, много успех за вас и дъщеричката да ви е здрава и силна, и уникална
Ще бъда честен.Ще навлеза в една субективна сфера и то само сега за твоя въпрос.Да,казвам че не е възможно да се стигне точката на набхо мудра,т.3, без да се прережат спирачките на езика.Не коментирам какво казва друг съфорумец.Аз казвам, че е невъзможно и затова показвам това как става.Може да се докаже твърдението само чрез ренген,ако човек не си пререже френума да стигне до т.3.А ако го пререже,не е нужно да се доказва,защото е ясно че езика е свободен.Но аз не коментирам какво казва уважавания от мен злояд.Това са просто различни мнения.Има нещо друго обаче и искам него да кажа,защото мисля, че то е фундамента на тази кхечари .Фундамента за успеха не е в усилията на волята за успех,нито в смелостта да се пререже френума,не не е там!Основата е в това йогата ,потърсил тази цел да има благословията на друг йога,който вече е достигнал същатат цел.Под думата "благословия"имам пред вид само и единствено изразеното изрично желание на постигналия ,това да бъде постигнато и от онзи който се стреми към същата цел.Това изразено на глас ,с поглед или безмълвно съгласие се изразява в мисловната подкрепа на постигналия.Според мен тя е условието за успех.Мисля, че без нея ,една такава опасна практика /а тя е наистина твърде опасна между т.3. и т.4,защото там се намира възел от финни нерви,докосването с езика ,на които дава неизучени ефекти от медицината ,опасни промени на фундаментално ниво/,не би могла да се достигне без такъв вид помощ.Аз не съм суеверен,това нека да го кажа,нито съм религиозен.Но в никакъв случай не подценявам тази необходимост.Наричам я "благословия",но думата не е важна.Може да се каже и "мислена помощ"До сега не съм го казвал,но основата на успеха за пълно кхечари е именно това.Защото до т.3 може да се стигне с тренировка ,но след това не може само с тренировка.Защо?Защото хрущялите откъдето трябва да мине езика са много тесни.Това са двата отвора на носа отвътре през които дишаме,те са разделени от една много ,много чувствителна ципа-септума/по чувствителна е от клитор на жена, дори/и езика дори и издължен е твърде дебел, за да мине през единия от тях.Просто не става,разликата е твърде голяма изобщо.Все едно да вкараме муфа от 2 цола и половина в тръба от цол и половина/това е пример на Каналин Цолов/Единствения изход е по някъкъв начин хрущялните структури да бъдат разширени и то от само саебе си .Е ,как да се разшири един хрущял?Това е въпрос.Самия аз реших проблема по един много неочакван начин,заемайки случайно една обърната поза.Но това никъде никой не споменава-този момент и мисля че за всеки ще бъде строго специфично.Някои смятат, че изпълнението е въпрос на механично проникване и донякъде е така,но това проникване на езика в синусите през едната дупка просто не е възможно технически само механично.Там едно леко докосване се отразява като бомба.Освен това човек може и да ослепее или да блокира очен нерв,те се преолитат точно там.Има лекари в Германия,които правят операции на хипофизата през носа и минават по тези пътища,но там пациента е под упойка и това е патология.Но ние говорим за човек напълно в съзнание при това сам провеждащ пътуването на езика през тази област.Тук вече медицината не може да каже какво ще стане със съзнанието на човека,опитващ това.Казвам най- отговорно,че може да умре лесно или да откачи!Това ,което може да помогне ,когато изследователя има нужда ,твърдя, че е именно тази благословия-мисловната помощ на човек стигнал вече там.
Но аз като описах метода тук имах пред вид само достигане до точката 3,точно там където настъпва ефекта за липса на глад в огромната му степен.Няма как да се обясни от гледна точка на биоенергиен баланс.От оня момент преди година и половина,храната която употребявам е нищожно малка за тялото,като енергия. Харча много повече енергия само за движение ,от това което ям,а освен това и работя и то не много лека работа средно по 3-4 часа на ден.И на всичкото отгоре всеки ден почти, вървя до една гора по 40мин в едната посока ,където харча и там още калории в разни упражнения.Е ,няма откъде да се вземе,а не правя нищо особено друго....затова и посочих метода тук.Казвам ,че е напълно по силите на всеки да стигне до набхо- мудра,т.3,особено от съфорумците.По натам е въпрос,но то не е и нужно.Глада се блокира изключително силно, ако държи човек езика си на т.3 когато не говори.това е и всичко.