Супер тема ! Мерси lorichka !
Аз смело споделям, макар че моите, като че ли се срещат при всички начинаещи в суровоядството, независимо дали си признават или изобщо са го осъзнали.
1. Смятах процентите сурова храна спрямо готвена на база обем, а не на калория. Да!
Да изядеш 2 кг плодове и зеленчуци и 200 гр готвен боб не означава 90% сурова храна. Най-много 50-60%.
2. Смесвах често ядки с плодове. Да, много е вкусно, но не е оптимално. Най-лошата комбинация от "здравословните рецепти", съдейки по моя опит - мед със сусамов тахан. Просто гениално, концентрирана фруктоза в комбинация с много мазнина и протеин
.
3. Не пиех достатъчно вода, защото или не бях жаден заради плодовете, или се вталясвах че все не е достатъчно качествена за "височайшето" ми тяло. По-добре бутилиран Девин, отколкото никаква вода.
4. Щом е сурово значи е здравословно
. В една шепа сурово какао има повече вредни вещества, отколкото в цяла порция ориз със зеленчуци на пара. В случая бих предпочел да не съм суровоядец. Ако не ми вярвате, просто напишете в гугъл какао и теобромин и се наслаждавайте на изобилието от инфо.
Мога да продължавам, но мисля че схванахте на къде бия.
Най-важното - целта на суровоядството е да ни освободи, а не да ни превърне в роби. Не живейте в някаква догма и не се обвинявайте, ако някой ден сте пропуснали да се храните основно със сурова храна. Утре пак ще сте на линия нали ?
И пак ще сте на светлинни години от стандартната диета на повечето хора в нашето общество.