Рецептата е намерена в един от тибетските манастири през 1970 г. Тя е написана върху глинени плочи и датира от 3000 г. преди Христа. Преведена е на много езици и е адаптирана за към съвременния човек.
Въздействие:
Oсвобождава организма от излишни мазнини и калциеви отлагания, подобрява обмяната на веществата, кръвоносните съдове стават по-еластични; предпазва от инфекциозни заболявания, склероза, стенокардия, кръвоизлив в мозъка, предотвратява образуването на тумори, хронични заболявания на белите дробове; разтваря сгъстена кръв и кръвни тромби, премахва шум в главата и главоболие, гастрит, язва, подобрява зрението, подмладява организма и възстановява половите функции. Подобрява състоянието на целия организъм.
Приготовление:
350 г. чесън се очиства и се счуква старателно в дървено хаванче. Прибавя се 200 мл чист спирт 96%. Затваря се плътно в стъклен съд и се държи на хладно място 10 дни. След това се отваря, прецежда се през гъсто платно или 5-7 слоя тензух чрез истискване. На 3-тия ден сместа е готова за употреба. Дозирането се извършва с капки по приложената схема. Взима се 3 пъти на ден 10 мин. преди
храна, заедно с 50 мг студено мляко.
Рецептата може да се повтори след 5 години.
Схема
Пореден ден .... Закуска .....Обяд .....Вечеря
1...........................1.............2............3
2...........................4.............5............6
3...........................7.............8............9
4...........................10...........11.........12
5..........................13............14.........15
6..........................15............14.........13
7..........................12............11.........10
8...........................9.............8............7
9...........................6.............5............4
10.........................3.............2............1
11 и всеки следващ ден - 25 капки по 3 пъти на ден до
свършване на лекарството.