Една чаша вино ( пък дори и чаша и половина
) може и да е лекарство , но наблюдавам, че тя рядко остава една ..
Освен това ,по-важното е ,че бабата на леля Марийка , както и моите баби и дядовци са пийвали натурално домашно винце . Което няма нищо, ама нищо общо с това ,което е в бутилките в магазина . Мой приятел (като данъчен по акцизите) е посещавал заводите,,където правят вината от по 10 лв , и може да ви разкаже дали в тях изобщо има хабер от грозде. Има толкова грозде, колкото има и праскова или банан в "натуралните" сокове. ( Между другото, аз също съм бил данъчен известно време , но не по акцизите, иначе информацията щеше да е от първа ръка )
Е, в тези вина ,дето са от по 20 лв и нагоре, вероятно има, но пък химията ,която се напъхва щедро вътре, също си я има. Затова ако някой иска наистина добро вино , вариантът е един- да си го направи сам. Тъкмо ще има и какво да разказва ,като се седне после на софрата..