Eeе, Кристиянчо , ако кажеш, че точно аз не споделям.. грях ти на душата. Хвърли един поглед на постовете ми за да си направиш самокритика. Нескромно звучи да , но само няколко човека сме тук ,дето губим толкова време и хъс да пускаме задълбочени ,информативни и образователни постове. Не казвам ,че ми тежи, напротив- приятно ми е ( иначе не бих го правил
) ама нека да има и някаква полза - някой да схваща по нещо отвреме на време
Айде пак ( от мен да мине ) да ти споделя една ценна препоръка . Хелвеций е казал : "
Непознаването на някои факти се компенсира с познаването на някои принципи"Затова не е разумно винаги да се опитваш да изследваш отделните парченца от мозайката, няма смисъл. По-добре да уловиш духа на цялостната концепция ( в случая- на модерната медицина ) и няма да се луташ насам -натам, зная че е така, ние всички се лутаме в областите , в които сме некомпетентни.
Затова прочети "световната конспирация срещу здравето" , "Признанията на един лекар -еретик " и повече няма да имаш питания и чуденки нито по ваксините, нито по храните, нито по нищо в тази област почти. Проста работа
направи го, и после сам ще ми се похвалиш колко съм бил прав
Защото както има поговорка : " Ако нахраниш днес гладния с една риба , утре той пак ще бъде гладен. По-добре го научи да си служи с въдицата за да оцелее " , така и да ти казваме за всяко нещо по отделно дали е добро или лошо, няма да ти направим кой знае каква услуга. Важното за теб е ти сам да си изработиш интуицията.
Предполагам ,че си шофьор? Представяш ли си някой ден детето ти да дойде и да ти каже: " Тате, искам винаги да си до мен когато шофирам - да ми казваш кога да превключа на скорост, с колко газ да превключа, на коя предавка да изпреваря... "
Ти ще му кажеш : " Не ,тате, така не бива. Аз ще те науча да вземаш сам (сама) необходимите решения във всяка една ситуация ,защото няма да съм постоянно до теб " , нали ?
Удовлетворен ли си от отговора ми ?