XVisible, благодаря за информацията! За първи път се сблъсквам с идеята, че това да имаш антитела не значи, че имаш имунитет. Звучи ми логично. Настръхна ми кожата като разбрах, че откритието на Мерил Чейс е отпреди 70 години и въпреки това ваксинациите продължават.
Сега искам да обърна малко внимание на представянето на информацията в линка на сайта ти. В този си вид е много разхвърляна и се чете много трудно. Може би ще е по-лесно за възприемане от хората, ако просто преведеш
статията, която си линкнал вътре и после добавиш допълнителната информация за Мерил Чейс. Или пък накратко въведеш читателя с откритието на Чейс и после преминеш към измамата с антителата. Това, разбира се, е препоръка за най-бърза печалба - най-хубаво ще стане, ако ти си я пренапишеш и организираш сам. Аз лично получих по-добра представа за проблема от английската статия. Препоръчвам я на съфорумците - много лошо развенчава тестването за СПИН, което се базира на антителата.
Няколко други технически предложения: някои термини, като "титри", които въпреки че са напълно на място, затрудняват четенето. Аз трябваше да търся в насам-натам, за да разбера какво означават, но подозирам други хора просто ще ги подминат и няма да разберат за какво става дума. Предлагам да ги замениш с плебейски аналози като "концентрация" или "количество" и, ако държиш на термините, да ги обясниш под линия. Последно споменавам една неточност в превода - "гвинейското прасе" най-вероятно е морско свинче -
ето го животинчето.
Отново искам да благодаря за статията - вече я разпратих на приятели.