Има обаче сериозна неприятност при изглеждането му - субтитрите на български са със същия бял цвят и размер като на английските и са монтирани едни върху други , което ИЗКЛЮЧИТЕЛНО затруднява разчитането. ( и на българските , че и на английските текстове) Има ли начин да се смени поне цвета им? Така ще се отличат добре и ще спестим някой и друг час от изглеждането на филма
Преди малко го изгледах - субтитрите са в зелен цвят на черен фон, чете се перфектно (вероятно са поправени).
Филмът наистина е много добър. Наведе ме на следните размисли: Тулио Симончини лекува рака със сода, защото смята, че той се причинява от гъбички, които содата убива. Д-р Варбург установил, че ракът е липса на достатъчно кислород за здравите клетки и в резултат организмът, за да се предпази от загиване (подобно нещо твърди и д-р Хамер, ГНМ) обръща клетките в ракови, които живеят в безкислородна среда. Липсата на кислород се причинява от ацидоза, ниско Ph. Оттук би следвало, че алкализирането води до преодоляване на рака - това става и със содата, която използва Симончини, т.е. лечението със сода вероятно въздейства не заради убиването на гъбички, а заради алкализирането.
Също ми направи интересно впечатление и подхода на Йоана Будвиг: лечение с мазнини, също и употреба на морска сол - противно на един куп теории за здравословното хранене без екстрактивни мазнини и сол. Това със солта го използва и Фейредун Батманджелич - лечение със сол и вода. Същевременно Хокси е препоръчвал, наред с другите неща, и въздържание от сол за раково болни.
Доста интересни подходи - някои близки, други противоположни, но със сходен краен резултат, независимо от интерпретациите и теориите им.
А сега нещо, свързано с летрил (B17). Масово продаваните бадеми в България са от Калифорния, т.е. следва да предположим, че са химически пасторизирани и с унищожен В17 (доколкото въобще го е имало). Извод - купувайте си само български бадеми с черупки и кайсиеви ядки с черупки (а най-добре е да сте си ги събрали през лятото от изядените кайсии).
Може да съм бил неточен на места - това са само нахвърлени моменти мисли, без претенции за точен анализ.