Ще опиша моят опит с ваксините (накратко). Когато трабваше да ваксинирам първото си дете (2010г.) много се колебаех, защото четох книги за теорията на конспирацията в здравеопазването, но преди това бях чела и "Махалото на Фуко" на Умберто Еко и зная за себе си, че съм човек, който лесно се подвежда (а и нямах интернет, за да прочета други мнения). В крайна сметка, ваксинирах детето си, защото реших, че чак такава конспирация е прекалено брутана, за да съществува токова дълго време и... се успокоих (не се получи реакция от всичките задължителни ваксини). родих още две деца (2008г. и 2010г.). Второто ми дете е болно от аутизъм. До скоро вярвах, че състоянието му е временно, че се дължи на това, че не иска да говори. Мислех си, че проблема е основно в мен - че не му отдеям достатъчно внимание, че реагира на моята собствена изнервеност. Но едва преди 2 седмици си направих истинска "равносметка" на това, което се случва и разбрах, че всъюност проблемите на моето дете започнаха с няправената му ваксина на 14 месеца месеца. Неговия организъм не е упял да изхвърли солите на живака от ваксината, което води с течение на времето до всякакво натрупване на токсини в организма му, заради нарушеното действие на ферментите и от там не само психични, но и смущения по усвояването на храната. Всичките методи на лечение на дета-аутист, свързани само с "психоогични игри" да преизивикам интерес у него за развиване на рационалното му мислене отидоха на вятъра (в общи линии детето ми ги прекъсваше още в зародиш). Сега сме на диета: без глутен и казеин (малко трудно, защото почни нищо освен тези продукти той не обича да консумира). Останаха малко ваксини за децата ми - но сега (с прекаено късно приложение, поради причини, които не ми правят чест) ги отказвам тотално. Седсвията на ваксините се лекуват трудно - които имат шанс да се лекуват (в интернет видях, че има и такива, които не се лекуват - и то най-простите - противогрипните ваксини). Не зная дали ще успея да излекувам детето си, но не правете моята грешка. Човек, от многото ежедневни ангажименти и колебание (прекаено различна и противоположна информация) не взема праилните решения.