И аз съм съгласен и ще ви разкажа нещо.
4 години съм живял на село...макар да беше отдавна. 2 пъти в годината в нас при баба и дядо идваше ветеринарният лекар, който биеше на кравите една инжекция, от която те даваха много повече мляко...просто се симулираше бременност. Отделно идваше и за ваксинации. Едно нещо ще ви кажа съм 100000000% сигурност. Това е масово явление. Не се прави само за комерса. Правят го всички по селата. Дори и тези, които гледат крава само заради внучето...глупаво може да изглежда, но е факт. За хората по селата тези инжекции не са вреди. Те не знаят какво реално става с млякото на кравата. Приемат го просто като натискането на педала за газта в автомобила.
А знаеш ли какво е да имаш 5 крави, да не ги ваксинираш, щото си защитник или нещо друго и тези крави загинат. Има доста такива случаи, когато животните ги настига мор. Това не го знам от Йовков или Елин Пелин, а е ежегодно явление на село. Освен, че става дума за загуба на адски много пари, семейството изживява тежко загубата на животните и то само защото примерно нямат ваксина. Така че без ваксина не става да се гледат животни на село. Напълно оправдавам селяните, че ваксинират животните си.
Другото, което искам да кажа е за плодовете и зеленчуците.
Доста постове четох тук как хората си имат градинки и нищо не пръскат, не се борят с вредители...сякаш ги няма тея гадинки. Отново от опит ще ви кажа, че е прекалено хазартно да не напръскаш поне веднъж продукцията, колкото и малка да е. Подобен риск никой не поема в селата. Всеки е пробвал и си е патил. Не веднъж съм виждал поражения от нещо, което сме закъснявали дори да напръскаме. Както в панелките съседите пръскат против хлебарки и ако вие не сте напръскали, те дват у вас, така и съседните дворове щом са напръскали на село, а вие не сте, оставате гарантирано без салатка дори.
Вижте, торенето вече е процес, който можем реално да избегнем. Тук имаме избор.
Едно е да идете за един ден през уикенда на село да си наберете нещо, друго е да го гледате и да сте постоянно загрижени за продукцията си. Затова си помислете по-добре какво искате да кажете ползвайки думи като "домашни", "био", "натурални" и т.н.