Здравейте, да ви разкажа и аз за нашата градинка...
В края на март засадихме марулки, спанак и два вида лук, цвекло, моркови, репички и копър. Всичко вече изникна, даже от спанака и лука хапваме, но марулките са дребни, стават, но ги чакаме още малко... Цвеклото прокара, а морковите, репичките и копъра, които са на една повдигната леха заедно, нещо се мотат и слабо са покарали...
Може би семената не са били добри, не знам.
Вчера засадихме и разсада от домати, краставички и тиквички, за днес останаха няколко сорта пиперки.
Малко сме позакъснели с картофите, но лошата новина е, че сме малко в патова позиция с разкрояването
на двора, понеже се оказа, че улицата зад и встрани от нас, ще я асфалтират и ще слагат канализация и ще си "отчупят" малко от предния и задния ни двор...т.е. няма смисъл да сеем нещо и после да ни вземат 1/4 от двора някъде.... Но на картофите ще им намерим място. За сега сме се амбицирали да имаме мнооого домати, ще суша повече от миналата година, че много ни се усладиха и сушени зимата.
Билковата ми спирала е жива и зелена, като изключим онази част, която съседката изкорени, защото много настояваше да ми даде от нейните лалета да си имам и аз цветя
Но така е понякога...останалата част - маточина, мента, салвия, мащерка са живи и здрави...Но пък лалетата ги уморих и сега ще сея нещо друго там
Скоро - снимчици