Не всеки има тази възможност, Титане. Аз ако знаех защо така става да съм го спряла тоя процес. Правила съм си ПКК наскоро - всичко си беше в норма. Хормонални изследвания не съм пускала, защото не ми се дават толкова пари за нещо, което не е 100% показател за цялостното състояние на организма. Пък имам основания да не вярвам много-много на лабораторни изследвания. Говорила съм с лаборант по въпроса за тяхната точност.
Да не говорим, че абсолютно сама трябва да си помагам - едни ми казват, естествено, да набивам тулумбички, на други не им пука.
Ще действам на принципа проба-грешка и не мисля да се влияя от никакви литератури, защото колкото автори прочетеш, толкова мнения ще срещнеш. Едни говорят за мазнини, други за протеини. Вероятно истината се крие някъде по средата, вероятно има някакъв много тънък, индивидуален баланс, който не мога да налучкам.
Признаци на сериозни заболявания нямам - коса, кожа, нокти, тонус - всичко си е ОК, имало е периоди, в които съм се чувствала наистина зле. Не съм боледувала от доста време, а преди всичко ме ловеше. Не можех да измина няколко крачки, сега 10 км не представляват проблем.
Но стига сме спамили тази тема!
Използвам за сравнение точно таблицата на МЗ на САЩ, защото едва ли някой има по-голяма изгода да занижава хранителните качества на живата растителна храна от тях. Така се застраховам, че това е възможно най-малкото, което се съдържа.
Напротив, в САЩ напоследък вегетарианството е модерно. Соята са я изкарали едва ли не храна чудо.