Ами да и моя съпруг ми каза да не се хващам така бързо за всяко нещо. Но цялото инфо до тук за мен е много полезно. Скоро ни предстои да се местим да живеем в Русе и смятаме да проучим изворите от който е питейната вода, поне там където ще живеем, а и в околноста има няколко извора от които хората редовно си наливат вода, ще отидем до ХЕИ да попитаме дали са правени измервания и дали е необходимо ние да направим, ще струва ли нещо и колко....Накарахте ме да се замисля по-надълбоко.
Със сигурност до тук разбрах, че закупената вода от магазина, дори и изворна не е добър вариант...
За дестилираната ние нямаме дестилатор, аз мислех да я правя, като я замръзявам и размразявам, но....ще трядва да проуча по-добре нещата.
Като се замисля, някога нашите баби и дядовци не са обръщали кой знае какво внимание на тези неща, до преди 25 г. на село имахме дом. произведена храна, кладенец в двора, от който пиехме вода и играехме на воля на чист въздух....тогава не помня да сме боледували толкова, а сега, когато сме в града и баба и дядо вече ги няма, за нашите деца трябва да мислим за всичко. И е много по-трудно да осигурим, чист въздух, хубава храна и вода...Дори на село вече не е същото...
Ще пиша по-нататъка пак, вече от Русе, да споделя...