purelove, значи все пак допускаш АЗ да съм се заблудил..
Теоретично е възможно , случва се и на най-големите експерти..
Затова съм наблегнал особено много на отзивите , защото там няма как да има грешка
Няма човек, който да не може да прецени дали се е излекувал от някое тежко заболяване , особено когато са минали години от събитието.
Аз затова когато някой се разнежи на тема "фармацевтични лекарства" и не му достига дар слово да ги нахвали, му казвам : " Човече, зарежи великите учени по лабораториите.., върви в първата аптека. Там ще видиш опашка от възрастни уморени хора с лица като изгубени битки. Попитай ги простичко - вие , драги лелки и чичковци ,кажете ми честно - за всичките тези години какво успяхте да си
излекувате с помощта на лекарства? " Отговорите ще бъдат доста интересни , но и поучителни
(Като "да си излекуваш" означава да нямаш вече нужда от лекарството , нали ? )
Така че , отзивите са най-важното за съставяне на мнение.
Да, съгласен съм , когато има патентован продукт ,в който са вложени милиони , тогава е много трудно да се отсее зърното от плявата , играят много пари, а в такива случаи не може да се мине без измама..
Но не е невъзможно , ще издирим хора , които са го ползвали, ще им отидем на крака , ще ги почерпим нещо, ще ги предразположим да споделят истината..(Аз например така процедирам , ефект има)
Но в случаите ,когато става въпрос за
почти безплатни методики ( като например - кислородна вода, сода, гладуване, газ, йога, моржуване, ) почти веднага можем да се доверим на
положителните отзиви , защото никой няма изгода да се хаби , нищо не печели..
(Не случайно в криминалистиката винаги се тръгва от това кой има "мотив" и какъв е той..Затова и най-трудно се разкриват престъпленията на разни психопати, защото те действат без мотив. Почти винаги са нужни десетки години за да ги сгепцат. )
При "безплатните" лечения трябва да внимаваме по-скоро с отрицателните мнения, защото Биг Брадър следи зорко някоя овчица да не кривне от стадото , че тогава му се налага да я връща в "правия път" ,като всява страх от евтините методики .
Интернетът не съм забелязал да е по-недостоверен от реалното общуване. Даже когато хората се знаят кои са или са с истинските си имена , би могло да се допусне , че е по-достоверно да им прочетеш мнението в интернет , отколкото да ти го споделят устно. После винаги могат да се оправдаят -" ти нещо не си ме разбрал"
, докато в нета речите остават