Здравейте, както писах вече на бате Бино, каня се да споделя опита с тодикамп от около 3 месеца
Ситуацията в моето семейство е следната: мъжът ми е атопичен дерматит - много големи зони на опаката страна на дланите - и се бори с остра фаза от май 2012. Децата ми (на 2г и 10 месеца) са със същата диагноза - зачервявания на сгъвките на коленете, китките, вратлетата,челцата... Мъжът ми пробва различни неща до октомври мин година без успех. Тогава почна да пие тодикамп и да се маже с него - по схема за невродермит и екзема. И така 2 месеца. За мое и негово голямо разочарование ефектът беше нулев. Въобще не се повлия това чудо! Даже по едно време мислех да питам бате Бино дали някой е споделял с него чак за такава липса на ефект. Както и да е - стиснахме зъби и продължихме да търсим други варианти. Бяхме чели и по-рано, че 4 седмици без глутен и казеин оправят нещата (не че ядем млечни у дома, но хляб например понякога - да). Почна той режима - на третата седмица червените зони почнаха да видимо да намаляват и да избледняват, а към четвъртата вече ги нямаше! Не е за вярване направо! А през това време не е приемал добавки, стимуланти и от сорта, само с храната действаше. Сега мисли да повтори режима, че кожата на едната ръка нещо взе да стои по-суха.
За децата и тодикамп ефект има, но в друга посока. Те не го пият (не можем да им дадем - отказват) и затова им разтривам ходилата и около гръбнака всеки ден. Ами не са боледували тая есен-зима (чукам на дърво, не, на тодикамп
) Според мен това се дължи основно на препарата и затова ще продължа до пролетта по някое време и после ще направя почивка.
И за да завърша темата с атопичния дерматит (пиша тук, защото тук започнах преди време, а и получавам запитвания от други хора от форума по темата тодикамп-атопичен дерматит) - при децата състоянието бавно се подобрява - местата избледняват - някои съвсем изчезват. Не знам на какво се дължи - те пият едно чайче за пречистване, мажа ги с тодикамп, гледам да ядат сурови неща и да избягват кофтите храни, но кой знае...
Ще пиша, ако установя някаква закономерност.