И аз да се включа в болезнената /ама наистина!/ тема за жлъчните камъни. Наложи ми се и на мен, както на много други, да се запозная подробно с камъните в жлъчката, болките и усложненията, свързани с тях. В интерес на истината, не се сещах дори, че имам жлъчка допреди 4-5 години, сега съм на 33. Първия сериозен проблем и първото пречистване на черен дроб и жлъчка направих преди 4,5 години. Още тогава изхвърлих големи количества холестеролен пясък и няколко сравнително малки билирубинови камъка - от порядъка на 6-7 мм, най-големият. Веднага след процедурата се почувствах като нов човек, направо ми поникнаха крила
И така, допреди ок. година, когато жлъчката отново напомни за себе си, този път с доста сериозна жлъчна криза и остър панкреатит. Лекарите замалко да ме отпишат от белия свят, настояваха за незабавно отстраняване на жлъчката, иначе не ми даваха особени шансове за живот
Е да, ама не! Аз се извъдих голям инат и напук на всички предупреждения реших да си запазя жлъчката и да се опитам да изхвърля упоритите камъни, някои от които бяха ок. 1,5 см, според лекарите и съответно - абсолютно непоклатими. И така, с лек и вегански режим на хранене оцелях и до днес, без да изпитвам каквито и да са проблеми с жлъчката и панкреаса. Дори миналия месец се престраших най-сетне и направих пречистващата процедура. Ако щете ми вярвайте, освен множеството пясъци и холестеролни образувания, изхвърлих 4-5 наистина големи билирубинови камъка - поне 1,5 или 2 см, зелени и мазни. Консистенцията им беше желеподобна и предполагам, че заради това са успели да преминат през наистина тясното каналче на жлъчката. Честно казано, не беше лесно да ги изхвърля дори, затова и ги усетих и разгледах подробно. Усещането след тази процедура беше невероятно и неописуемо
Вярвам, че съм се отървала от по-големите злосторници, дори планирам скоро да мина на ехографски преглед за потвърждаване на очевидното. Но първо ще направя поне още една процедура, за по-сигурно
Та така, наистина е важно да не се доверяваме сляпо на "всезнаещите" лекари, на тях им дай да режат, да тъпчат с лекарства и да зарибяват все повече "клиенти". Жалко за дългите години, загубени в неоправдано зубрене. За съжаление, това е мнението ми за днешната конвенционална медицина. Може да се каже, че дори и не разчитам на нея.