Не мисля, че има оригинални и не оригинални.
То самото устройство не е висок клас или скъпо, че да му се прави реплика. Разликата при евтиното и скъпото е , че при първото някой хитър търговец ги е взел от търг от Англия ( или подобна схема ) С риск да се повторя ще кажа , че тук на "промоция" по-слабия съм го виждал за 40 паунда ( 100лв ) в магазин със гаранциите и всичко.
Нутри Нинджа е по- надежното устройство и двете утройства се продават добре, но нутрибулета се връща повече. Защо ? Не мога да кажа със точност, нямам достатъчно информация, вероятно дава повече дефекти
Като ползвател съм работил и със двете устройства 600 ватовите варианти, не мога да кажа какъв би бил живота, но и двете устройства вършат работа за смутита със много жилави фурми и ледени блокчета спанак.
Същата работа върши и много по - евтин уред на Кенлууд "смути мейкър" но май ми се изхабиха ножчетата и ще трябва да ги заточвам, но за сега си работи някак, има удобна голяма кана и кранче да си сипваш лесно смуито в чашка или шише.
Проблемът на нутрибулета е , че е много малък като обем - 600мл ,аз по- малко от 1.5л смути не ми се играе да правя а ако споделяш с някого даже 2л е малко.
Преди години си купих 1000w Solac голям блендер в БГ ( за около 100лв ) и за мен е по- доброто решение.
След около година му се изхабиха ножовете и не се сещам дали може да се отвие да се заточат, но и с тъпи ножове пак работи някак.