Привет, отдавна не съм писала, но за това после
Петко, забелязала съм че чистото суровоядство не ми понася за по-дълго от месец. Чувствам се добре и ми е леко до един момент, след което почвам да губя връзка с реалността, особено ако тренирам. Миналата година на 100% суровоядство за пръв път припаднах след тренировка, от тогава внимавам. Прав си, че беше доста опианено лято
но не съм фен на алкохола, social drinker така да се каже.
Сиренето, киселото мляко и яйцата са нещо, което не мисля да спра. Киселото мляко най-вече, все пак тези бактерии се срещат само тук и от векове присъстват в менюто на българите. Намалила съм ги максимално, но продължавам съвсем съзнателно да ги включвам в менюто си (само домашни) млечните - 1 път в седмицата, яйцата - 1 път в месеца и по-рядко. Фиде съм яла само онзи път (в ресторант), просто в супата ми имаше
Не разбирам какво имаш предвид под "храниш се с всичко" - мисля, че правя интелигентен избор за комбиниране на храните и не си товаря организма излишно.
Целта на моя дневник, както писах и преди, е точно тези хора, които са като мен, да видят как се справям аз със сурова храна при моето положение (кръвно 85:60, пулс 50 и отказ от кафе :Р ) При мен нещата са горе-долу както при Вики, но аз не отслабвам неконтролируемо на тегло, а на мозък.
Смятам, че съм намерила оптималното хранене за себе си, максимално сурова храна, а не-суровата с такава честота и количества не ми прави акне, не ми разваля фигурата и не ми сваля енергията. Готвено ям само в стола в работата, нещо зеленчуково, заедно с голяма салата и ако има - картофена супа, страхотно я правят. Другите неща са доста тежки, винаги с яйца, брашно и много олио, което като комбинация е ужас и го избягвам. Също така, понякога изпитвам огромен копнеж да ям някоя храна (онези картофи соте) и не се лишавам, вярвам, че щом тялото я иска, значи има нужда от нея. Супер е, че тялото ми спря да иска джънк, 'наиш от кога не съм яла форнетки
Томи, при мен ВМНВХ включва ама много зехтин, напоследък и какаово масло, краве масло (направено на ГИ) и ядки. Обичам страшно много всякакви салати, за сметка на плодовете, изобщо не ме кефят. Сладкото не е ли шоколад - не ми го хвали, поради което много се радвам че открих полезна алтернатива. От другите въглехидрати си позволявам само черен хляб с квас от Слънце&Луна и то по 1 филийка, той е доста плътен и засища от малко.
А сега на въпроса - предния уикенд бях хванала гората и нещо се надцених или подцених времето и настинах. В резултат, в Понеделник, Вторник и Сряда поддържах ниска температура, нямах никакъв апетит и затова се хранех само с круши от вилата и чайчета, докато не стана много зле. Отидох до доктора в работата, като се надявах да даде болничен за вчера и днес и да се оправя, понеже уикенда ще ми е доста натоварен. Познайте - изписа ми антибиотик и не даде болничен. Отидох и си взех най-евтиния билков сироп за кашлица и един Кофол за гърло. Същевременно приемах сребърна вода. Днес вече съм пушка! Дори не се изморявам като катеря стълбите до нас...