Скоро разбрах , че могат да се съхраняват за зимата съвсем пресни, без консервиране. Трябва да потърся къде го гледах това
Dolma (vine leaves) is rich in vitamins (B1 – B2 – B6) which are strongly useful for the nervous system. In addition, it contains vitamin C, which effectively helps enhance and strengthen the immune system, and vitamin A, the required constituent for skin safety and protection. It is also rich in essential minerals like potassium, iron, and phosphorus, with a small amount of simple sugars like glucose and fructose. The importance of dolma lies more essentially in providing the body with the required energy as it is considered rich in calories (60 – 260 calories per 100g), and fibers which prevent constipation, and helps regulate blood sugar and cholesterol.
............. Пресни за зимата без консервиране, ако важи за листата ще важи за всичко друго така че чакаме фараонската рецепта
...Извън шегата - във фризер дълбоко замразени в торбички не се ли запазват достатъчно добре? Ние досега така сме ги съхранявали.
Някой да направи повечко от тези листа, майстор съм на сърмите, лозови зелеви каквито има налични
Цитат на: somelier в 13-06-2012, 03:20:02Някой да направи повечко от тези листа, майстор съм на сърмите, лозови зелеви каквито има наличниПоправи ме , ако греша, но мисля, че предпочиташ преработените плодове на лозата пред листата й
Да но напоследък от близо година не ми се отразява добре никакъв алкохол, освен чаша вино около 150 грама за украса на масата. Лозовите сърми съм им станал майстор. Копър, скилидка чесън, зехтин и малко листа се блендират и после когато заготовката от ориз омекне се смесват. Завивам в листата и варя. Много е важно листата да са без жилки.