rawfan , очаквах да изпитам по-голямо удоволствие от "градивния спор" с теб..
На първия въпрос изобщо не си ми отговорил. Не си си направил дори и труда да поомуваш, след като не си намерил готов отговор при някой от авторитетите ..
По втория въпрос - заобиколил си го , изваждайки пак
косвени аргументи .
Понеже те преценявам да си на под ( или около ) 20 години , ще си позволя да ти дам съвет изцяло от добро сърце, без да позирам, като се надявам да не се сърдиш:
Рисковано е
механично (без да го осмислим) да се опираме на
авторитети и на
привидно очевидното. ( Това лесно може да се превърне във вреден навик..
Един познат, инженер на вече 45, не си купува дори музиката , която слуша, без предварително да е прочел какво са написали за нея рецензентите в музиккалните списания.. )
1. Авторитетите може и да се заблуждават.. и те са хора, и те грешат..( случвало се е многократно!)
(пример - сляпата вяра в авторитета на Медицината погубва
годишно няколко милиона! Усещат се , но късно..)
2. "Авторитетите" е възможно да имат и не съвсем благородни подбуди...
Това , че нещо се продава в здравословен магазин ( без значение в коя държава) не означава , че то е наистина здравословно... Винаги съм казвал - бизнесът си има свои закони!! А те най-общо са : ПЕЧАЛБАТА ИЛИ МОРАЛА! ( двете са взаимноизключващи се!!) ДА, и ти и аз ако отворим здравословни магазини ( Аз се каня отдавна
) и ако искаме да оцелеем, ще сме принудени да продаваме продукти , които ще са в противоречие с убежденията ни! Няма начин да е по-друг начин..
(Знам и в Англия какво е дереджето , още през 1998 в здравословните им магазини имаше почти само кутийки с капсулки )
При млякото и месото коварното е , че
краткосрочно сякаш са добри.. Но дългосрочно нещата стоят по-иначе..
А за това , че сме изостанали, не тъгувай. Когато светът се водеше "изостанал" ( да кажем преди 80-100г.) хората бяха стократно по-здрави, включително и българите! ( факт) А сега е направо взрив от нелечими болести! Значи посоката не е съвсем налучкана
(Питай тежко болния дали не е готов да се откаже от айпода си, рутера си и останалите си техноблагинки в замяна на здравето си
)