Ей, че хубава темааа
Аз, за срам, бих могла да консумирам повече диворастящи зелении, отколкото го правя в момента...но да се оправдая, че до сега бях "зомбирана" и от скоро "се отварям" повече
Та, какво хапваме вкъщи:
-коприва (моята царица
) - прясна в салати, на пастети, сосове и смутита, сушена в пастети и смутита, също и като готвя на другаря я слагам (който, да го похваля, все по-рядко яде готвено и откакто напуснахме работа, се е оградил с книгите ми за хранене и е станал като някоя енциклопедия по темите за прочистването на дебелото черво, смутитата, алкално-киселинния баланс
) и пр.
-лапад (царо
) - основно в салати, в смутита съм пробвала и не ми допада, само по едно листенце...
-глухарче - в салати, рядко в смутита и сокове, веднъж си докарах голямо изпразване на червата
-тученица - на салати, смутита и сокове
-киселец - рядко - салати и сокове
-левурда - като си ходя при бащата - в салати
От диворастящи билки ползвам за чайове и подправки риган, мащерка, шипка, маточина, бял равнец, бяло подъбиче, жълт кантарион... Вкъщи си имам и посадени мента, маточина и салвия.
Имам и купешки диви като амарант и житни, които покълвам (напоследък по-рядко, защото от бая време карам на домати, краставици, тиквички, праскови и кайсии
).
Веско, как консумираш амаранта, живовлека и равнеца?
О, пропуснах - посадила съм си и синя жлъчка в двора, ама я имам и диворастяща, ще я пробвам по-нататък...
Някой да каже нещо за черния оман?
Ще следя темата с интерес. Вие вървим към една още по-голяма промяна в живота и искаме да се "откъсваме от капитализма"
, та така...