Добре си направила, Рима! И аз често се оправям с подръчни средства. Нямам сокоизстисквачка, подходяща за зеленолистни и въртя в блендера и претривам през цедка.
Само да уточня нещо - има диви растения като глухарчето, кучата лобода и тученицата, които може ядеш в големи количества и такива като белия равнец и кантариона, с които трябва да се внимава, защото са доста силни. Аз си ги слагам като подправка в салатите и манджите и само колкото за аромат към зелените смутита. Да не вземеш да си навъртиш смути с 15-20 стръка равнец или мащерка! Те не са за наяждане, по-скоро са билки.
Тученица и куча лобода трудно ще намериш на Витоша. Те обичат цивилизацията. Растат основно като плевели по градините. Има ги и по ливадите. От моя опит мога да споделя, че освен тревата, другите софт растения трудно оцеляват в по-дивите екосистеми. Странно, но с повечето "плевели", като че ли природата ни ги поднася прекрасна храна на тепсия, а ние се борим с тях
. Знам, че с подобно изказване бих вбесил почти всеки "научен капацитет", а и тук си ги имаме достатъчно, но какво да направя, това мисля - това казвам. Знам какво пише в учебниците по екология. Имам си ги тухлите вкъщи.
От това, което си набрала само живовлека, копривата и детелината могат да се консумират в големи количества. Копривата не бива да е цъфнала. Живовлека вече е доста жилав, така че хубаво го смилай.
От това, коета