Темата е ценна и актуална, би било полезно в един момент да се направи и списък на докладваните средства, че така информацията се размива.
Преди да изброя моите фаворити в овладяването на инфекциите, бих искал да споделя едно лично мнение и убеждение . Според мен при такива състояния като грип, силни настинки, ангини и пр.. , на организма
не трябва да му се помага прекалено много! Без значение с какви средства .Причините?
1.Тези състояния са един вид "токсемични кризи" , чрез които организмът се самоочиства и разтоварва- слуз, хрема, пот и т.н.. (това се твърди от почти всички лекари-натуропати, при това от доста отдавна) . Това е индивидуалният подход на организма да се отърве от това-онова. Инстинктивно искаме да се оправим на момента, без значение как ( "мъж искам, сега го искам"..
) , но така прекъсваме и положителния ефект, който тези неразположения носят.
Даже може и да се радваме - не винаги организмът успява да изхвърли отпадните продукти чрез "криза". Понякога той просто си ги натрупва някъде..
2. БЪРЗОТО вмешателство в логиката на организма, който
така или иначе си е избрал как да се справи в конкретния случай не е мъдро. ПРотиворечи на основния физиологичен закон: " Орган или система , които не се натоварват, с времето заслабват" . Тоест - НЕ ДАВАЙКИ възможност организмът сам да се побори, ние го разгевезяваме- следващият път той пак ще чака помощ отвън..По-добре е да се помъчи малко, но това си е неговата "тренировка", която ще даде плод при следващите подобни ситуации!
Това е особено важно при децата, чиято имунна система тепърва прохожда..
Бързото смъкване на температурата, както при Роми, не е нужно ,освен за успокоение. Температура до 39.5 ( а според някои и до 40) е полезна - освен всичко друго, тя единствена убива вирусите! ( Затова понякога чесън+сауна могат да предотвратят грип още в зародиш)
Достатъчно е да я смъкнем и поддържаме до едно безопасно ниво от 39 градуса. Тя ще си спадне постепенно.
Да , знам, докторите плашат с усложнения, ако не се овладее инфекцията, но затова пък ангината , лекувана по техните "стандарти" се връща по няколко пъти на сезон, наскоро ми разказаха за 7 пъти! ( а тогава вече се е изпило кашонче с антибиотици
)
Преди десетина години ме навести класическа ангина. За ужас на докторите (майка ми) избрах да остана на вода и сок от лимон . Нищо друго. Полежах, попотих се, за 4 дни всичко се оправи. Получих леко "усложнение" - схвана ми се челюстта за два дни, после мина и това.
За мен лично трябва да се внимава само с най-острите фази на тези болести, защото наистина могат да настъпят усложнения. "Тежка артилерия" - само до извеждането на болестта от "рисковата" фаза! ( Нека да се помъчим малко , че да внимаваме как ще я караме понататък ..
)
Ето някои средства конкретно:
1.
Лечебно гладуване. ( Още Шелтън говори , че оставането на вода в такива случаи винаги е от полза - възможно е дори да е напълно достатъчно, както и при мен с ангината. Това е най-интелигентният вариант - организмът е оставен да се справи сам - както си иска, за колкото време си иска )
2.
Пробиотиците ВЕТОМ и СТЕЛКОР . Изпробвани лично
от много хора много пъти! Вкл. от мен и мои близки. Понякога облекчението се усеща още с първата доза, а след няколко дози състоянието или напълно се подобрява , или се изкарва "на крака". (Много рядко не успява изобщо да помогне.) Всеки , който е опитал поне веднъж Ветом или Стелкор иска да има от тях в хладилника си задължително по всяко време.
Трудно е с доставката , но скоро ще има и от тях. ( ще пиша тема и за тях специално)
3.
Воден извлек от прополис . Много по-силен от спиртния! Предлага се от същата фирма, производител на Ветом. (други досега не са успели да го постигнат)
4.
АСД-2 Другата "тежка артилерия" от Русия. Също ще пиша статия , че на български няма и дума.
Това е същевременно и още една алтернативна методика срещу рака. ( не е коментирана дори и в българския онкофорум) Излишно е да споменавам, че се купува от ветеринарната аптека, в "хуманната" не се допуска, защото 95% от "хуманните" цярове може и да прашясат..
Ще има скоро и от нея за желаещите. В аванс за по-нетърпеливите да се запознаят с нея любезно предоставям инфо:
http://www.consmed.ru/lekarstvennye-sredstva/view/62645/ - 1684 коментари по темата, форумът прегрял, темата е преместена в друг раздел -
http://forum.consmed.ru/viewtopic.php?f=6&t=234&sid=82e8a488e67ebe0546b63daff924d0a4 - до момента са 1058 коментари. Както се казва - "..сещай се снахо"