Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Суровоядство и месечен цикъл  (Прочетена 27670 пъти)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Суровоядство и месечен цикъл
« Отговор #20 -: 18-09-2009, 16:25:09 »

Интересно би било да пишат момичета, които са минали всички големи изчиствания...и как е сега при тях тоя въпрос? :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
« Отговор #21 -: 18-09-2009, 16:27:40 »

Angie, radosti pisa"
"Месеченият цикъл е тясно свързан с консумацията на животински продукти. Тялото търси начини да се отърве от токсините, които поемаме  в големи количества, консумиращи мъртво варено месо. И месечното кръвотечение е начин да се освободим тях."
Активен

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #22 -: 18-09-2009, 16:39:43 »

Aвторите на статията, която ни представя radosti са Wendy Harris and Nadine Macdonald. Четох до някъде статията, няма доказатества за това, което те пишат.
А видяхте ли другите книги, които са написали? Например Wendy Harris:
http://www.amazon.com/exec/obidos/search-handle-url/ref=ntt_athr_dp_sr_1?_encoding=UTF8&sort=relevancerank&search-type=ss&index=books&field-author=Wendy%20Harris

Просто не мога да вярвам на човек писал по толкова много и разнообразни теми, не по неговата спецялност. Дава мнение за всичко. Съмнителна ми се струва достоверността.
Книгата е написана през 1980 година.  От тогава няма нито една друга книга или теза, която да защитава същите твърдения на авторите.

Не вярвайте на всичко, което пише в интернет. Прецеждайте през вашите мозъци. (Това разбира се , ако не искате някой друг да мисли вместо вас.)

А иначе изразявам съгласие , че подуванията и болките преди и по време на цикъла могат да намалят, ако човек води здравословен начин на живот.
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #23 -: 18-09-2009, 16:52:47 »

Аз затова се водя по системата йога, която е на над 4000 години...даже има данни за йоги от преди 10 000 години. Доказани неща са, а не като някои "откриватели"-бизнесмени :pensif_29:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #24 -: 18-09-2009, 16:53:02 »

намерих английския вариант. Та там се казва:
"The characteristic, unpleasant, nauseating odors of the feces, urine, sweat (body odor), and breath of cultural meat-eaters is caused by amines, such as indole, skatole, cadaverine, putrescine, and a non-amine: hydrogen sulfide (that old favorite from high school chemistry class).  All these toxic compounds have their ultimate origin in the consumption of animal products and other high-protein items, such as nuts/seeds, beans, legumes, pulses, etc. in the cultural diet."
i
"our digestive biochemistry is suited to eat mostly fruit, and the occasional greens"
Това значи ли , че за да живеем нормално и натурално не трябва да консумираме месо, млечни произведения, ядки, семена и бобови култури, а трябва да консумираме само плодове и от време на време зеленчуци?
Впрочем да, казва го там:
"It is well to avoid concentrated proteins from any source; nuts/seeds, beans, legumes …"
Струва ми се доста екстремно да се избягват дори ядки и семена, е, освен ако не искаме да живеем по 25 години като останалите маймуноподобни... (които дават за пример авторите)
« Последна редакция: 18-09-2009, 17:00:29 от canat »
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #25 -: 18-09-2009, 17:10:37 »

Canat, много добре си направила, че си потърсила източници за източника. Аз затова написах, че от рождение не ям месо, но пак имам менструация, и че нещата не се връзват. Много си права, като казваш, че не трябва да имаме вяра на всичко, което намираме в интернет. Аз и по принцип си мисля, че трябва да поставяме под въпрос всичко, защото ума много лесно се лъже.
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #26 -: 18-09-2009, 19:13:34 »

Това, което аз знам по въпроса е, че месото влияе зле на всичките ни системи, защото гниейки в стомаха и червата ни, чрез кръвта достига до всички органи и те се захранват с възможно най-лошата и неприсъща "храна". Оттам става това, за което Мер е говорила (не знам кой беше първоизточника, май Казънс), а именно общата интоксикация, и съответно болежки тук и там. Проблеми с даден орган или система. Примерно, аз забелязвам, че откакто спрях месото, млечните, храните с бяла захар и други боклуци, и най-вече след второто ми пречистване, спряха болките в корема!!! А бяха много, много гадни, знаете ги. Ако не пиех капче, се гърчех направо. Става дума за първия и максимум втория ден. Друго, което забелязвам е, че е по-малко дни. От 6-7 спадна на 4-5. Голям кеф!  ;D  Храната влияе, но факторите винаги са съвкупни. Има по-слаби организми, които лесно се влияят от какво ли не, има други.... Абе много работи.......
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Лейла

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
« Отговор #27 -: 18-09-2009, 23:36:19 »

Angie, radosti pisa"
"Месеченият цикъл е тясно свързан с консумацията на животински продукти. Тялото търси начини да се отърве от токсините,."
Месечния цикъл единствено и само изхвърля неоплодената яйцеклетка от женското тяло, а това кръвотечение не е ''наказанието'' на месоядните.
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #28 -: 19-09-2009, 18:47:22 »

И аз да кажа как на мен се отрази промяната в храненето на месечния цикъл. Въобще не се промени  :Content_4 - emotloader:   При мен прочистването започна с плодово-чаен режим. ОЩе тогава очаквах да ми намалее кървенето а дори ида липсва, каквато възможност съществуваше. Но не би. Нито се забави, нито намаля. Следващите разтовараши режими също не повлияха на месечния ми цикъл. Правила съм и хидроколонтерапия и след това не се промени цикъла ми. Между другото много съм кърмила и двете си деца. И по време на кърмене не ми спря цикъла. Въобще сигурно за това има значение хормоналното състояние на всеки един организъм. Моят е някакъв такъв дето нищо не  пречи да му узрее яйцеклетката. Единственото, което съм забелязала е, че като се кача на високо, а аз съм се качвала на 5800 м и съм стояла там дълговреме, намалява кървенето и продължителността. Обикновено е 5-6 дни, а в тея редки случаи на планина е бил 2-3 дни.
Активен
Намасте :)

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #29 -: 20-09-2009, 07:11:09 »

Аз си хапвам много рядко риба и пилешко, но въпреки това цикъла ми протича много леко и е 2-3дни с леки кръвотечения. Според мен е по-важно, че пеобладаващата част от менюто ми е сурово и вегетарианско.
Активен

Eternal bliss

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 88
« Отговор #30 -: 20-09-2009, 12:46:05 »

Аз откакто започнах със суровоядството нямам цикъл(почти 5  месеца). Имам/х поликистоза на яйчниците и нередовен цикъл.Генеколог ми препоръча да пия противозачатъчни (пих ги около 6м), но реших, че трябва да има и друг начин да се излекувам и така спрях да гълтам хаповете. Правила съм няколко пречитвания и глад само на вода. След последния 5 дневен такъв нямам вече болки в яйчника и отднес сериозно почвам да пия чай от бял равнец (женска билка) и коприва (пречиства кръвта).

Вярвам, че ще се излекувам и цикълът ми ще се появи отново!! :love_028:
Активен
..and what they are doing with this visible language that they create is they are making gifts..

Лейла

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #31 -: 20-09-2009, 13:10:49 »

Дая аз бих ти препоръчала да включиш омегите в менюто си (без да знам какво ти е менюто, ако греша извинявай) много често липсата на цикъл е липса на мазнини в организма. Разбира се не ти казвам да хапваш рибка, а просто мнооого ленено масло или семе, сусам, ядки, тахан и всичко по мазничко кото се сетиш.
(или хранителни добавки ако сега нямаш възможност да вкючиш горе изброените).
Активен

Eternal bliss

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #32 -: 20-09-2009, 15:56:01 »

Благодаря ти за съвета Лейла, ще хапвам повечко сусамов тахан, тиквено и ленено семе пък и защото почна да ми опада косата. Казаха ми и , че имам недостиг на желязо и калций :(

Откакто пия спирулина не ми пада толкова де :Content_22:
Активен
..and what they are doing with this visible language that they create is they are making gifts..

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #33 -: 20-09-2009, 16:36:10 »

Дая, за капане на коса ползвах едно индииско олио, казва се Trichup oil. Много съм доволна. И миризмата му много ми харесва, но приятеля ми не я понася..ако ти допадат силни индийски миризми, можеш да опиташ. Досега само в една аптека го намерих- там където ми го препоръча аптекарката, възрастна жена,която  беше направила половината аптека билкарница. Но го има и в интернет.
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #34 -: 20-09-2009, 16:49:13 »

Дая аз бих ти препоръчала да включиш омегите в менюто си (без да знам какво ти е менюто, ако греша извинявай) много често липсата на цикъл е липса на мазнини в организма. Разбира се не ти казвам да хапваш рибка, а просто мнооого ленено масло или семе, сусам, ядки, тахан и всичко по мазничко кото се сетиш.
(или хранителни добавки ако сега нямаш възможност да вкючиш горе изброените).
Дая, на гладно пийвай и тиквено и конопено масло...много са благотворни...без коноп не може :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: ;D
Трябва да приемаме доста мазнини, което няма общо с качване на килограми...даже обратното ;)
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #35 -: 20-09-2009, 17:18:12 »

Дая и аз имах твоя проблем всеки път като се опитвах да спра противозачатъчните. Все не ми идваше и лекарите непрекъснато ми изписваха нови и нови хапчета. Докато преди година и 9месеца не се взех в ръце и започнах сама да се лекувам като използвам натурален прогестеронов крем. Цикълът ми е между 35 и 45дни. Последните 2месеца реших да експериментирам и не го ползвах. Дойде ми на около 50-я ден и въпреки че съм под нормата с килогамите си мисля че редовната употреба на здравословни мазнини много ми помогна. Това са зехтин, авокадо, ленени крекери със семена, орехи, кащу, сусамово мляко, кокосово масло. Изключително важни са за цикъла.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #36 -: 20-09-2009, 17:34:28 »

А аз ако спра мазнините дали ще ми спре и цикъла  :bleh  Абе чесно казано вече ми писна от него  :Content_4 - emotloader: 
Активен
Намасте :)

Лейла

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #37 -: 20-09-2009, 18:35:55 »

А аз ако спра мазнините дали ще ми спре и цикъла  :bleh  Абе чесно казано вече ми писна от него  :Content_4 - emotloader: 
Ами пробвай, но надали ще успееш, като гледам обичаш да си похапваш разнообразно:)
Активен

Eternal bliss

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #38 -: 20-09-2009, 19:40:57 »

Благодаря ви много, много.. ще се опитам да си набавя всичко , което ми препоръчахте, че ако не се взема в ръцеее нашите(мама, не тате) още повече ще се притеснят.

Деси, крема как и кога го използваше?
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #39 -: 20-09-2009, 20:33:09 »

Да си кажа и аз  ;D Няма големи промени при мен, освен че не ми закъснява много, както преди. От два месеца и болките не са така силни, не пия хапчета, а правя две мудри за менструалните болки :)
Активен

Страницата е създадена за 0.085 секунди с 22 запитвания.