По това време не вярвам да има ставащи за ядене райски ябълки.
Ние си поръчваме от Сандански 1 голям кашон добре узрели- абс. твърди са. С времето някои омекват и когато цялата ябълка е омекнала, може да се яде. Иначе има риск вътре да има ужасно стипчиви участъци, които да отблъснат с вкуса си.
Годната за ядене райска ябълка е : много тежка, прозрачна, адски мека и нежна - ципичката лесно се разкъсва. Когато купуваме от пазара, си носим кутии или щайги. Не се пръскат, затова често ги ядем направо така, немити, с лъжица... При разрез е 100% мека.
Ако не ви се чака, може да се сложи във фризер за 1 денонощие и като се извади на стайна темп. омеква. Но вкусът не е същия. (използвам метода за омекване на стипчиви парчета)