От един месец насам вечерям със салата. В началото беше експеримент. Събрах всичко свежо в кухнята и ... екшън. Но ми хареса. Сега ще го оформя като рецепта.
Настържете: 1 ряпа, 2-3 грудки гулии, 2-3 моркова, резен алабаш, резен червено цвекло. Нарежете ситно: зеле, карфиол, 2-3 червени чушки, кервиз /само листата от 1-2 клончета/. Разбъркайте всичко и полейте отгоре сокът на 1 лимон. Пак разбъркайте. Ако желаете добавете сол и мазнина на вкус /както правя аз/.
На мен ми е много вкусно. Не е отровно – гарантирам! Почнах като на майтап, но май ще ми стане навик за през зимните месеци. Освен това продуктите са от моята градина и са чисти, което ме кефи още повече.