Elea, имала ли си досег с дестилирана вода
Да,Purelove, пила съм такава вода, а сега я използвам най-често в домашната козметика, която приготвям – кремове, сапуни, пасти за зъби и т.н....
Purelove, аз не отричам полезните качества на дестилираната вода. Преди време след прочитане на няколко материала за дестилираната вода , също като Крем бях взела решение , че ще започна пия само такава вода. Преди това , обаче реших да събера повече информация по този въпрос. Аз разбирам защо така реагираш.....сигурна съм , че си чела и имаш доста познания относно видовете вода и техните качества , но може би просто не си попаднала на информацията където е обяснено за отрицателните последици от постоянното използване на такава вода. Да , сигурно положителните са повече от отрицателните , но все пак и тях ги има.Аз за това реших да спомена нещо в тази връзка дори и бегло , тъй като, както каза Крем , тя вече го е решила и аз не съм тази , която да я разубеждавам. Само исках да й дам сигнал , че всяко нещо си има както положителни , така и отрицателни свойства и качества и ако тя иска да се поинтересува и прецени риска.
Да, организма ни се нуждае от определен арсенал от минерали и микроелементи... Но кой е казал, че е необходимо тялото ни да си ги набява от водата Във водата, вярвай ми, няма нито един минерал, който да не изобилства във храната ! В този контекст водата е може би най-ненадежният източник на минерали. Не водата , която пием , а храната е най-добрият източник на минерали !!
Purelove, нека допуснем , че си на диета или гладолечение , тогава от коя храна ще си набавяш необходимите минерали , ако не ги приемаш чрез водата ?
Дестилираната вода отнема минерали от организма и ако не се храниш пълноценно, няма как да си ги набавяш. А по време на диети и гладуване това няма как да се случи.
Дестилираната вода „отмива” , а не внася нищо в организма. За това се използва при лечения , с цел да отмие шлаки , токсини , бактерии и т.н.
Дестилираната вода е истински мъртва вода. Вода, която не съдържа практически никакви соли и добавки. При употреба на такава вода налице е бързо отмиване на соли и органични съединения от организма.
Леонид Казанский -
http://matrixbg.info/articles/why-the-water-is-quiet/Не трябва ли да бъдем достатъчно взискателни към вида на водата, която приемаме (при положение, че близо 68 % тялото ни е вода ) ........... [/b]
Именно! Точно за това водата трябва да е богата на полезни съставки. Чрез водата те преминават много по-бързо и лесно в лимфата и кръвта , от колкото чрез храната. И нека не забравяме , че човек може да издържи сравнително доста повече време без храна , от колкото без вода.
Тъй като Крем спомена , че е анемична искам да обърна внимание на следното –
„Дестилираната вода, с цел да изравни осмотичнто налягане от двете страни на мембраната на клетките, навлиза в тях и ги раздува. Това може да довде дори до пръсването. Ако клетката е еритроцит, хемоглобинът се "излива" директно в кръвната плазма,нарича се хемолиза и има своите последствия, включително води до анемия. За пример, зачервяването на очите, когато се плува с отврени очи в сладководен басейн е резулат на това.
В някои случаи има лечебен ефект, например при някои форми пиелонефрит, на същия принцип (навлизане на вода в клетките до пръсването им) се унищожават бактериите, които предизвикват проблема. Но това става под лекарски контрол."Също така една от основните причини за болестта Скорбут е бедната на полезни съставки вода , както и предпоставка за Базедова болест при жените. Именно за това ако ще се ползва дестилирана вода , тя трябва допълнително да се обогатява , както Крем каза , че ще го прави с разни камъни.
Моля те, нека доизясним объркването около приложението на гороопоменатите води - дестилирана, минерална , изворна ....... А под изворна и минерална какво рабираш - "Девин", "Горна баня" ...Или ?? Кой ми гарантира на мен , че тази вода е чиста и ще подържа тялото ми в по-добро здраве (отколкото дестилираната) ?!
Не , под минерална и изворна вода нямам предвид "Девин", "Горна баня" и т.н. Самия факт, че се продават в пластмасови бутилки е достатъчен да се развали качеството на водата , дори и да е било добро в момента на бутилиране.
Под изворна вода разбирам – вода , която лично да отидеш да си напълниш от извор , кладенец или чешма изградена върху място където извира такава. Обикновено, тези извори за съжаление са в планинските райони, в най-добрия случай в някои села.
Под минерална вода разбирам – извор или чешма с вода , която в повечето случаи е топла , за разлика от изворната и богата на различни видове минерали.
Май стана доста дълго ...