Днес закусих с 1.5 литра фреш от ябълки и цвекло и цял ден бях жаден. Обяда: 1,5 кг райски ябълки и малко грозде. Вечерята един ананас, домати и краставички. Все си казвам, че вече спирам доматите и краставиците, защото им мина сезона, и все си вземам пак. Ама какво да правя като актуалните за сезона не ме привличат толкова...
Моята суровоядска душа е толкова разтреперена от страх, че даже се чуди дали да не почне и варено до яде таз зима гадна. Гледам някакви уреди за готвене на пара. Всички които ми харесват, защото са от стомана, не ги доставят в Бг. Гледах и някакви бамбукови приспособления, но нещо ми се вижда смотано как се поставят, незнам колко ще издържат, а пък струват почти толкова колкото целия уред.
Също забелязвам, че вече 100г ядки да изям и ми става тежко и мазно (cough, cough, 80/10/10). Вече няколко пъти ям покълнал нахут и пуснат във вряща вода за 3 мин и май по-добре ми се отразява. Много добър начин да определям колко добре ми се отразява нещо е да правя стойка на ръце, малко след като го изям. Например, тази сутрин 15 мин след като си изпих фреша, нещо в мен просто ме молеше да застана на ръце, а преди няколко седмици като изядах 100г бразилски ядки и даже след няколко часа като ритах за handstand-а, имах неприятно чуство в хранопровода и тежък дъх на ядки. И докато съм на темата....тези дни открих че ябълката май с нищо не се комбинира добре в стомаха ми. Миналата зима бях правил абсурдната комбиниация от ябълки и бадеми...но сега си мислих, че поне с грозде няма да има проблеми, но имаше.