Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Спирулина  (Прочетена 22016 пъти)

Shangrila

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 179
Re:Спирулина
« Отговор #20 -: 19-11-2015, 20:01:26 »

Да, всичко е в името на хлорофилът.  :)
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Спирулина
« Отговор #21 -: 20-11-2015, 00:45:48 »

Спирулината е много богата на растителен белтък, а и се усвояват (според някои) 80%. За сравнение от месото се усвояват 20%. Важна е и необходимата енергия(общо-ресурси) за усвояване на единица месо, единица спирулина...
Разбира се, добре е да имаме възможност да се убедим, че е расла в естествени условия, без торове и препарати за защита...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Спирулина
« Отговор #22 -: 20-11-2015, 18:14:46 »

Зелените и аз с голяма мъка ги ям , направо насила  :-\
Има обаче един интересен вариант за набавяне на важните нутриенти, които се съдържат в тях. Та такива като нас може да се изхитрят  tooth
Съществува хранителна добавка "хлорофил". Много полезна !!  Извлича се от различни растения. Най-добре е да е извлечена от целина. ( А не от водорасли например)  Целината е най-благодатната храна за нормализиране филтрационната способност на бъбреците!
Разтоварващ режим + яко хлорофил от целина смъква кръвно налягане!
(Малцина знаят, но в 95% от случаите на високо кръвно, причината е в бъбреците  ;)
"Затлачат" ли се, повишаването на кръвното е жизнено важно за тях, за да могат да си вършат филтриращата работа. А Медицината го "лекува", смъква с хапчета  tooth , без да я е еня, какво ще се случи после с бъбреците  ;) Всъщност, много е наясно даже - ще възникнат нови състояния, за които ще се продадат още лекарства..   :Appetit_17: :Appetit_17:   tooth tooth


Ах, какъв си злорад, бате Бино :) Целина също не ми понася. Мирише ми на стари хора, ако мога така по - меко да се изразя. Все пак си купих суха и се опитвам да си я пробутвам. Дори снощи си правих супичка с червена леща и целина от пликче. Много й е силна миризмата. Да, придава някак завършен вкус на готвеното, но ми е много ароматна. После имах чувството, че имам дъх от нея, като от чесън, все едно. Толкова силен дъх. Е, успокоиха ме, че нямам дъх, но ето че и целината не ме влече.
Оставам си на водораслите, които съм решила да опитам.
А суши брои ли се за хлорофилно?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Спирулина
« Отговор #23 -: 20-11-2015, 19:18:27 »

Към мен ли беше въпросът за сушито? :)
Защото имам една картинка, след която интересът към суши задълго ще изчезне tooth
Ето какво се случило на г-н Фудживара , който много обичал да си го хапва:
http://www.diets.ru/post/925156/
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Shangrila

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 179
Re:Спирулина
« Отговор #24 -: 20-11-2015, 20:01:29 »

СУШИ
"Суши е традиционно японско ястие от варен подправен ориз, на ролки или топки, обикновено гарниран с риба или други морски продукти. Често хората бъркат, като асоциират сушито с рибата, но в действителност суши се прави и с плодове и зеленчуци, без да съдържа риба. Извън Япония, суши обикновено означава цялото ястие. На Японски 寿司, написано на Канджи означава ориз, и не засяга рибата или гарнитурите.
Парчетата сурова риба се наричат сашими и въпреки че звучи близко, няма почти нищо общо със сушито."


*** Сушито се консумира със УАСАБИ и финни ленти от пресен джинджифил.
Всеобщо известно е обаче, че японците го консумират почти със всичко, като марина за месо или във вид на горчица.

УАСАБИ
Уасаби е японски хрян.
"В продължение на хиляди години японските лечители са използвали корена уасаби като противоотрова на хранително отравяне (в случаи при консумиране на сурова риба). Това негово свойство също е доказано от японски и други учени в различни изследвания. С антигъбичните си свойства и като антисептик, Уасабито влияе много добре на организма като диуретик също така.

Уасаби има силни целебни свойства и се счита за един от факторите за японското дълголетие.
Коренът има противоалергични и противоастматични, дори и анти-анафилактични свойства, което го прави отличен помощник на болните от астма. Уасаби притежава още антимикробно и антиплесенно действие, изтребвайки стафилококите и смъртоносната ешерихия коли (Escherichia coli). Уасаби убива и опасната Helicobacter Pylori, която причинява язвите и рака на стомаха.

Освен това уасаби оказва противосъсирващо действие, което предотвратява образуването на тромби в кръвта. По отношение на лекуването на рак, уасаби участва в блокирането на метастазите, а на по-късен етап и разрушаването на раковите клетки, при това, без да се увреждат нормалните. В това отношение уасаби е мощно средство при болни от левкемия, рак на гърдата, проблеми с пикочния мехур, простатата, панкреаса, белия дроб и дебелото черво. Уасаби е полезно при диабет и има детоксифициращото действие."

За повече инфо: google.com
« Последна редакция: 20-11-2015, 20:03:03 от Shangrila »
Активен

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Спирулина
« Отговор #25 -: 21-11-2015, 00:27:28 »

...Ето какво се случило на г-н Фудживара , който много обичал да си го хапва: http://www.diets.ru/post/925156/

Този случай ме подсеща, че суровоядството не означава нехайно отношение към почистване на храната. Много е лесно да погълнем яйца, ларви и пр. зародиши на силно вредни организми...
Аз например хапвам див чесън от ливадата, незабавно; също копър - направо на пазара го захапвам, без никакво миене (понякога). Вредно и дори опасно...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Спирулина
« Отговор #26 -: 24-11-2015, 11:45:26 »

Vov, защо правиш тези глупости, друже? Точно пък копъра винаги съм си мислела, че не можеш никога добре да го измиеш. къде ли не го слагат да поляга, докато стигне до трапезата ни. Аз пък се опасявам когато ям салата по заведения, изобщо навън, че ако не са добре измити няма как да знам.
От доста време вече пия тройчатка, веднъж седмично. Дали това ме предпазва?
Въпроса за сушито беше към всеки, който се чувства компетентен да отговори, бате Бино, какъвто ти определено си. А материала ме потресе, изобщо много мразя червеи!!!  >:(
Активен

taurus

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
Re:Спирулина
« Отговор #27 -: 03-11-2017, 00:12:01 »

Искам да се захраня с добавка този сезон, за имунитета, общ виталитет, енергия, концентрация и т.н.
За АФА от Кламат съм чувал добри неща и даже съм пил, само дето идват скъпичко (освен ако не си много напред в Аквасорс). За други производители не знам (важно е и сушенето :pensif_29: а споменатите го правят по щадяща технология).

и/или
Вариант 2: Хавайска спирулина.
Но пак трябва да е от доказан източник/производител - имате ли опит?

Гледам и тук темата се е закотвила:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=2602.msg79922#msg79922

ПП: Препоръчаха ми и Коластра - какво Ви е мнението за този тип добавка?

ПП2:
Ех и аз трябва да взема мерки срещу косопада... с годините намалява отгоре..
От това се притеснявам да не ти прорастнат и там където не трябва  ??? :pensif_29:
А аз упорито търся "тайната" за засилване растежа на косата, от години. По- късно прочетох, че създава и добра микрофлора в коремчето. Но толкова. Не знам дали е ефикасна или не!

ако искаш пробвай и тази аудио медитация по Росоловски
http://www.advanced-mind-institute.org/articles/stimuljacija-rosta-volos.html
той работи с вибрационни честоти
ако имаш проблем с руския обади се да преведем  :)
« Последна редакция: 03-11-2017, 00:18:23 от taurus »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.098 секунди с 22 запитвания.