Аз не съм толкова оптимистично настроен. Това, че някой е надигнал глас и нещо се е случило вследствие на това недоволство, само по себе си не означава, че нещата ще се променят генерално. Нали все пак трябва да има и нещо за пред обществото, малко хвърляне на прах в очите, та да мирува раята. Това, което виждам в общ план никак не ме кара да мисля, че хората стават все по-осъзнати, особено на тема здраве. Примери имам всеки ден пред себе си, понякога отчайващи и то говоря за сравнително интелигентни хора, не за такива, живеещи само за мига. Дори напротив - пускането на някоя истина, но тиражирана по иронично-присмехулен начин, така че да изглежда като нещо унизително, ако я вземеш на сериозно, води до това, че каквото и да обясняваш после на хората, те вече имат своя отговор на очевидни дори факти. И какво се получава - в повечето случаи ми казват, че сега всеки си пише и говори каквото иска и на нищо не можеш да вярваш, още повече пък на осмяно малцинство, което никога не би могло да надвие мощта на акулите, които дирижират спектакъла. Да не говорим, че хората, чисто психологически, не биха приели това, че официалните институции на най-високо ниво, съзнателно и умишлено ще ги заблуждават с користни цели - дори и това да изглежда очевидно. То е като допреди двадесетина години: "Ама това го казаха по телевизията", следователно то е вярно, само защото е съобщено по телевизията, без значение кой и какво цели. Телевизията не може да лъже, значи ти си говори каквото искаш - все едно, няма да ти повярваме. В днешно време манипулацията е в такива мащаби и използва такива методи, че никой стандартно мислещ човек не го допуска като реална възможност да е така. А каквото и да си говорим, повечето хора ще си останат стандартно мислещи.