Здравейте, на 32 години съм, мъж,
и бих искал и аз да споделя моята история ,впоследствие свързана с хомеопатията.
Всичко започна в началото на пролетта, когато започнах постепенно да се чувствам отпаднал, без тонус, сутрин едвам се надига от леглото.Дори спрях фитнеса, защото реших, че съм се преуморил и се нуждая от малко повече почивка. Това се случи през март, продължи да ходя на работа и всичко ежедневно до към 20 април, когато една сутрин се събудих с болки в цялото тяло, много отпаднал, подпухнал с главоболие и запушен нос, и реших, че е по - добре да мина през личната преди да отида на работа. Тя ме прегледа и единственото което установи бе зачервено гърло, така взе решение да ме прати на УНГ. Той ме прегледа и реши да ми пусне изследвания и тогава да предприеме лечение. Така дадох кръв и отидох на работа. Вечерта с последни сили се прибрах и още в колата на връщане усещах как започва да ме втриса и ми става все по - зле, когато се прибрах се оказа, че съм с температура 38.5 температура. Казах си, че това е вирус и реших да не пия нищо, а само да легна и да поспя /знам, че организма сам трябва да се пребори с вируса/ температурата сама спадна след няколко часа с обилно изпотяване. На другия ден се събудих в същото лошо състояние и имах някаква рана от вътрешната страна на венеца под мъдреците /нещо като афта/, отидох при доктора, а резултатите (пълна кръвна картина) бяха повече от перфектни, дори утайката беше 8 при наличие на температура, единствено лимфоцитите те бяха леко понижени. Направиха ми снимка на синусите, а резултата посочи засенчени максимални синуси. Предписа ми Муконазал, Синупрет форте, Фунгостатин и Калций. През следващите дни, безсилието ставаше все по силно, със силно главоболие, нито веднъж не взех хапче за сваляне на температурата, тя се покачване, застопоряваше се за 5-6 часа, след което сама с падаше за около час, два и пак нагоре, но с дните се покачване до по ниски стойности, докато в един момент стана всекидневна до 37.4-37.5, но усещането на тялото бе като за 38.5! И така в последствие личната ми изписа един курс със Знам, според нея щом температурата е започнала да намаля след първия антибиотик, значи почти сме намерили лечение. Уви след втория антибиотик - никаква промяна, последва трети антибиотик, като през цялото това време неколкократно повтаря изследванията и те все бяха като на здрав човек (направих ги в различни лаборатории и резултатите бяха еднакви). И така при последващо посещение при личната, вече усещах неприязън в нейно лице и с "безсилие" тя заяви, че освен да ме прати на инфекционист, друго не можела да направи! Отидох в инфекциозна болница, там ме прегледаха, видяха и всички изследвания,но не намериха признаци за инфекциозно заболяване, като единствено ми дадоха направление за снимка на бял дроб, за да сме сигурни, че не съм прекарал тиха пневмония, но и според тях, личната ми лекарка е имало още доста изследвания да направи освен ПКК и ДКК и т.т. преди да ме праща на други специалисти. Снимката непоказа проблем в дробовете, а моето състояние бавно започна да се подобрява (след 5 седмици от началото) - т.е. температурата почти изчезна, но все още се чувствах отпаднал, като пиян и без тонус с често главоболие. От инфекциозна ми изписаха имуностимулант Изопринозин и казаха, че няма какво друго да се направи.
Вече беше средата на Май, и мислех че постепено ще ми се размине, когато започна едно почти постоянно напрежение в гърдите, учестен пулс и тахикардия, ръцете и краката ми ставаха студени и понякога като че ли не ми достигаше въздух,от време на време ходех много често по малка нужда (5 пъти в рамките на 30 мин.) отново температурата се покачваше до 37.2. Тази съвкупност от симптоми се появяваше все по често - особено рано сутрин още преди да стана от сън по рядко през деня и ме дъжаха така няколко часа след което с усещане като вълна по тялото и изпотяване всичко преминаваше. Естествено личната нищо не можеше да каже, кардиограмата ми беше наред и започна да ми прави намеци, че много вече ги мисля нещата и едва ли не сам си причинявам всички симптоми!!! В последствие посетих Ендокринолог - всичко се оказа наред.
Вече не знаех какво да правя и какво ми има и това наистина взе да ме тревожи доста! Тогава едни мои познати ми казаха за някаква жена Ирисолог-Хомеопат, от която те били много доволни. Жената се казва Гайдова, но така и не разбрах, дали е медицински кадър или не. Та когато човек е в безизходица, е готов да разчита на всичко, та се обадих за час и се оказа, че първия възможен ден е за 5.юни. Изчаках това време и отидох при нея. Като ирисолог се оказа доста добра, в смисъл, че видя доста неща които съм преболедувал или хронични проблеми и други, които неща нямаше как да знае, а и като отидеш при нея, тя не те пита нищо, а гледа в ириса и говори. Някои от нещата които каза бяха:
съмнение за стафилококова бактериоза, предразположеност за синузит и ринит, хроничен фарингит, задно назален секрет, често уриниране, застой в лимфната система, наличие на Кандида, стягане на сърце и тахикардия.
Бях изумен как всичко което усещах, тя го видя в очите ми! Каза, че всичко ще се изчисти и ще отшуми, но искаше да направя изследване с натривка от гърлен секрет за антибиограма, за да разберем има ли стафилококи или стрептококи, а за да разберем за Кандида, ье наложи да направя домашен тест, който представляваше - сутрин веднага след сън преди баня, да се изплюе в прозрачна чаша с вода и да се остави така цял ден, и ако до вечерта слюнката не се е разтворила във водата, а се е утаила някаква бяла субстанция и това се препотвърди в три поредни дни, това е знак за наличие на кандида. Е при мен се оказа, че има Кандида!? От изследването за антибиограма се изолираха Streptococcus Pneumoniae и alfa хемолитичен Streptococcus.
И така с тези резултати се върнах при г-жа Гайдова, и тя ми предписа следното лечение, което гарантирано щеше да реши всичките ми проблеми, ето и лечението:
Staphylococcium 15 CH всеки ден в 9 сутрин по 5 гранули - общо 8 флакона
Streptococcium 15 CH всеки ден в окило 14 ч. по 5 гранули - общо 4 флакона
Molina albicans 15 CH всеки ден около 18 ч. по 5 гранули - общо 6 флакона
Pyrogenium 9 CH всеки ден ооло 22 ч. по 5 гранули - общо 1 флакон
Освен това ми каза да си взема Silicea 15 CH за лимфната и имунната системи, но да не бързам да ги вземам преди да свършат курсовете на предходните четири препарата.
Аз купих от предписаните неща по един флакон и започнах по график да се лекувам. И така започнах да се чувствам все по добре през следващия месец.Носът ми се отпуши и дишах леко и спокойно, главоболието и замаяността отминаха, температурата повече не се появи и т.н. Докато в един момент не започнаха да се завръщат старите симптоми: чувството на отпадналост и безсилие, сърцебиенето, появи се една тревожност (все едно като ученик на кандидатстудентски изпит), а нямаше причина за подобно чувство, дясната ми ръка започна всеки ден да изтръпва и става студена по външната линия от рамото до кутрето и безименния пръст и това усещане не ми даваше мира, едно леко изпотяване по гърдите особено вечер, стомашно неразположение с ежедневни кашави изпражнения (в продължение на 3 седмици), много чести сърбежи по ръцете (предмишниците),по бедрата и корема, кожата по цялото ми тяло стана толкова чувствителна и бледа, че при най леко почесване където и да е, се появяваха силно червени линии, които оставаха по 10-15 минути, а чашата преля, когато последните две седмици се появи болка в десния тестис която беше постоянна и се усещаше при най-малък допир в бедрото или дрехите.
И така обадих се на г-жа Гайдова по телефона с молба да я посетя отново, между другото към този момент вече бях изпил по един флакон от всяко от предписаните ХЛ и вече приемах вторите.
Посетих я на следващия ден, тя отново ме гледа в ирисите и заяви, че е започнало чистене на организма отгоре надолу и заради това се появяват тези симптоми (а казваха, че хомеопатията няма странични ефекти). Чистенето на стрептококите и стафилококите, както и кандидата преминавайки през стомаха предизвикват тези кашави изпражнения, а тази част, която минава през лимфната система предизвиква сърбежа и изтръпването на ръката, дори и болката в тестиса била от преминаването през пикочо-половата система, но все пак пожела да дам еякулат за анализ да не би да има ентерококи - но резултата показа отново само стрептококи.
Казах и че всички тези симптоми вече много ме притесняват и немога да ги търпя още дълго, тогава тя каза спри за известно време Молина албикан, да продължа да вземам Стрептокоцинум и Стафилокоцинум, и включи Силицеа-та и Carbo vegitabilis 9 CH - 2 флакона за да стабилизирам стомаха. А и добави едно шишенце Шуслерови соли Ferrum Phosphoricum D6 по 2 таблетки(това става на 26 юли)
С нова надежда започнах новата схема, но за разлика от първия път вече не се усещаше подобрение. Единствено след около седмица болката в тестиса постепенно изчезна, а по-късно и ежедневното изтръпване на ръката (то се появява много по-рядко и за по-кратко). Върна се силната отпадналост, усещането като при температура, но такава нямаше, главоболието и лека замаяност, изпотяване в областта на врата особено вечер, отново се появи и афтата на абсолютно същото място, и понеже не я третирах с лекарство, мина бавно за около седмица. Освен това се появиха 3-4 червени петънца по корема и около гърдите, които не сърбят, просто се виждат следи от заздравяла кожа след изгаряне с цигара например. В един момент започнах да слабея и за 2 седмици свалих около 4-5 килограма, а аз не съм от пълните и това много ми пролича.Появи се и едно странно усещане - при поемане на въздух дълбоко за секунди усещам бодлички в пръстите на ръцете. Имах си вид на болнав човек.
Междувременно смених личната лекарка - крайно време беше. Посетих новата, която при споделяне на тези симптоми ми направи изследвания за черния дроб, но всичко беше в норма. Отново пълна кръвна картина и диференциално броене, отново в норма, CRP-в норма. Накрая и тя вече не знаеше към кой да ме насочи и ми даде направление за кожен. Посетих кожния, но тя нищо смущаващо не откри при тези петънца, каза че са нещо банално, но не са признак за конкретно заболяване. В деня, в който бях при кожната отново за кратко вдигнах температура, но след 2 дни отново изчезна. Тя каза, че може би трябва да се консултирам с Хематолог, но тъй като проблемите със стомаха и загубата на тегло ме притесняваха повече, с триста зора успях да я склоня за направление за Гастроентеролог.
Тогава реших да се обадя и на Хомеопата, г-жа Гайдова, която беше много заета с прегледи и трудно успях да говоря с нея. Когато ме чу отново, като че ли не и стана приятно (съдейки по тона и), а аз и обясних, че отново се чувствам зле, корема не се оправи, а и дори температурата се появи. Тогава тя набързо ми изстреля: вземи следното - Беладона 9 CH следобед, Подофилом 9 на обяд Натриум солфурикум сутрин, и ми се обади след една седмица.
Е може би както биха реагирало повечето хора, аз не взех нищо от това, нито повече и се обадих, спрях всичко което пиех до момента. Започнах да чета в интернет за странични ефекти от хомеопатията и така попаднах на вашия форум. Благодарение на вашата информация, много неща ми се поизясниха, но за жалост на доста по-късен етап!
Ходих и на гастроентеролога, направихме изследвания за Лаймска болест - отрицателно, както и за Хеликобактер пилори - отрицателен.
Може да се каже,че откакто спрях всичко, има малко подобрение, но към днешна дата оплакванията ми са : отпадналост, замаяност, тъпа болка и стегнатост в тила, загряване в гръдния кош, устата, главата и краката. Всичко накуп започва като пристъп всеки ден око 10-11 сутрин и ме отпуска вечер към 17-18 часа - колкото и странно да звучи. Най-лесно бихте ме разбрали, ако ви кажа, че имам всички симптоми на човек който има висока температура, само че без самата температура.
Вече не знам, какво да очаквам. Не казвам, че всичко е от хомеопатията, но си мисля че тя доста дообърка нещата. Според вас тази хомеопатка знае ли какво прави?! Дали всичките тези ХЛ са довели до разстройване на организма ми? Може ли някой да ми каже как по естествен път да си прочистя организма, и има ли вероятност да съм се увредил от това лечение безвъзвратно, защото с това състояние не мисля, че мога да свикна. Ако някой мисли, че това може да е някакво заболяване, то с какви изследвания да го открия, защото от всички до момента излиза, че съм повече от здрав. Или ако е в следствие на ХЛ, какви са стъпките да сложа край да се върна в нормалното си състояние отпреди 5 месеца, когато бях жизнен, работоспособен, спортувах редовно, хранех се нормално и бях винаги ведър и усмихнат.
Извинявам се за дългия пост, но предположих, че за да получа по-добра обратна връзка от хората във форума, особено тези практикуващи хомеопатия, то цялата история би помогнала за по обективно мнение.
Благодаря за отделеното време, и ще се радвам да получа ценни съвети и мнения!