Съдейки по себе си мога да кажа ,че никакво качество/талант не се е повишил.
Вчера си разглеждам снимки от 2010 година ( тогава единствения ми допир със суровото бяха сиромашко - летни "диети" с плодове ) , които подобаващо бях оценил във Br ( от 1 до 5 ) , с портфолио от тези снимки съм участвал в семинари , дискусии и т.н.
1."Проблемът" Всички снимки ми харесаха. Зададох си въпроса: защо съм оценил някои снимки със 1 или 2 ? Че те всичките са за оценка от 3 нагоре.
Преди време , разглеждайки снимки на разни снимачи из сайтовете за "модели" постоянно се дразнех на скапаните снимки без капчица мисъл в тях , да не говорим за скапаната переспектива .. ( около 95 % )
Сега , докато пиша това отворих да поразгледам и бих казал ,че нищо не ме трогва, освен силно изразения акцент "цици" при някои снимки.
2. "Не Проблемът" От години все се впрягам да скапълвам собствен сайт - портфолио и все не успявам понеже бях супер самокритичен и 5те снимки във сайта ги мислих за не достатъчно добри. Много хора ми казваха : ее само толкова ли ?
Сега на този етап , супер много си харесвам снимките, и дори в момента си работя по сайта.
*.
Не съм сигурен ,че това да се превръщаш във Ойларипи или Еховец е признак за засилване на талант/ умение и т.н.
Гледам през различна призма и сега трябва да се калибрирам според нея.
За тези , които им трябва да вярват , да се навиват / самонавиват по разни идеи , бих казал , че всеки човек е различен