Здравейте! От 1 седмица съм суровоядец ...и като казвам суровоядец, значи ям само плодове и зеленчуци ...като изключим, че изядох малко от края на един печен картоф ..както и си кусах малко от един пълнозърнест хляб, общо взето гледам да тъпча плодове и зеленчуци. Дори и ядки още не съм ял, кълнове също не съм ял. Обаче днеска си взех малко ядки сурови за всеки случай - бадеми и лешници. Заредил съм се и със семена - нахут, ръж ...за покълване евентуално, ако стигна до там. Но проблемът, който възникна последните 2-3 е това, че ми е много студено, направо измръзвам. За първи път почувствах, че ми е дошло времето наистина да се храня здравословно и с желание да се стремя да се храня здравословно и май тоя път наистина успявам - не се подлъгвам по манджи, хляб, дюнери и т.н. И когато всичко взе да ми изглежда супер лесно ...се оказа, че все пак не е
Стоя си в стаята, температурата е над 20 градуса... аз имам усещането, че е между 0 и 5
излизам навънка и направо умирам от студ ...из оняден се разходих малко навън и така премръзнах, че после не ми се излизаше никъде (пък беше петък вечер все пак) и ми беше замаяна главата ...и за капак спах едно над 12 часа, а принципно повече от 8 не спя
вчера пак така супер студ ....изобщо нямам реални усещания за градусите навънка, температурите ми се струват минус нулеви.... обръщал съм внимание, че студени крайници се получава докато човек гладува ...ама не очаквах това да се случи и докато суровоядства, ако съм срещал нещо по въпроса, явно не съм му обърнал необходимото внимание. Та, интересувам се ...ако може по-напредналите в здравословното хранене да ми разяснят малко примерно - ако включа ядки и покълнали семена, дали ще се реши проблема със студенината?! Или пък трябва да се храня с типично зимни култури, както и сгряващи - хрян, лук, праз, чесън, цвекло, ряпа и т.н. Принципно съм убеден, че съм доша Вата въпреки повечето ми килограми на моменти, може би и това има някакво значение?! Бях чел, че не се препоръчва да се ядат да речем портокали и др. подобни храни, които изстудяват ...обаче всъщност точно сега докато пиша съм в процес на изяждане на един портокал
едно не мога да разбера... ако се препоръчва хранене за една Вата примерно да яде лук, чесън, праз ....защо на мен тия неща изобщо не ми понасят и не ме привличат?! Направо ми изгарят лигавицата, имам такова усещане... снощи вечерта ядох една салата с праз и сега ми е супер гадно усещането в устата и гърлото. Или може би не съм свикнал ...дали се свиква с този неприятен и силен вкус?! Ама ми е наистина интересно защо неподходящите храни като портокали и разни други пък супер много ме привличат, след като уж не се подходящи за мен?! Има ли други варианти суровоядски, с които може да се разреши проблема също така ме интересува ...въпреки че ми се иска да е главно чрез храненето
последния вариант за който си мислех е... все пак да почна да ям манджи, ако няма друг начин
едно готвено ястие на ден, ако е без хляб дали ще реши проблема?! или вие какво бихте ми препоръчали?! ами това е общо взето, ще се радвам на мнения, че не мога да взема решение какво да правя