Относно водното гладуване, отдавна ми се иска да направя такова поне за ден, ако може и за повече. Притеснява ме единствено факта, че работата ми е физическа и понякога доста тежка и не знам дали бих издържала без да ям съвсем нищо.
Хм, Навигатор, Временното въздържане от храна (+ задължително още доста дейности), е вид лечение, макар и доста малко познат. За да има медицински значими резултати, е добре, дори силно препоръчително, да се извършва извън семейство, извън работа, извън голям град...
"Гладуване" е само една от съставките му. По-добре е да мислим за нея като за възможност, давана от нас на нашия организъм да се освободи от каквото му пречи, т.е. нещо радостно, необходимо и чудесно, макар и доста непривично, което ние решаваме да направим за оздравяване на тялото - нашия храм на душата - та после да извисим в това очистено тяло още по-здрав Дух!...
Вярвам, че всички видове обриви, екземи, сърбежи, течове, ексодати, пъпки, циреи и пр. и пр. трудно- или не- зарастващи процеси са "отдушници" на тялото, по-слаби участъци кожа, през които то се чисти. В тоя смисъл (отново) трябва да благодарим на Главния разпределител, че ни е дал и тази възможност...
И да, кожните състояния може да се излекуват с Въздържане от храна, но не изведнъж, не за 3-5 дни. Както вече е казано, може да се наложи няколко години да се провежда споменатото лечение, а същевременно много подробно да се прегледат и променят не само хранителните навици, но и мислителните, пиителните, физическите упражнения и т.н.
Не би било етично да се (примерно) обвинява Методът, че не давал резултати бързо и качествено. Скоро не съм чувал за някой да е провел 25-30 дневни очистителни действия (правилно!), че да видим след това няма ли да има блестящи резултати...